Το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών


Την 07η  Νοεμβρίου 2019 το Διοικητικό Δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του στη προσφυγή του Δρ. Τάσου Γεωργίου εναντίον της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών, κατά την οποία του επιβλήθηκε η ποινή της αναστολής της ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος για τρεις μήνες και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο.

Το Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών και κατά συνέπεια η τρίμηνη αναστολή άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ισχύει από την 07η Νοεμβρίου 2019.

 Ο καταδικασθείς από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών, είχε κριθεί ένοχος σε τέσσερεις κατηγορίες.

Η πρώτη κατηγορία αφορούσε τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σε ασθενείς, με την χρήση συμπληρώματος ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων, σε δόση διπλάσια της ανωτάτης επιτρεπόμενης δόσης,  χωρίς προηγουμένως να είχε εξασφαλίσει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου.

Οι υπόλοιπες τρείς κατηγορίες αφορούσαν δημοσιεύματα του σε εφημερίδα και περιοδικό , στα οποία προέβαλε τα αποτελέσματα της «έρευνας» του κατά τρόπο που ξέφευγε  της απλής ενημέρωσης για ιατρικά θέματα και επεκτεινόταν σε προβολή και έπαινο της επαγγελματικής δεξιότητας , των γνώσεων , υπηρεσιών και προσόντων του.

Για την 1η κατηγορία, του επέβαλε την ποινή αναστολής της ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος για τρείς μήνες.

Για τις υπόλοιπες τρείς κατηγορίες του επέβαλε την ποινή χρηματικού προστίμου των δυο χιλιάδων ευρώ για κάθε μια των κατηγοριών.

Επί πλέον ο ιατρός καλείται να πληρώσει τα έξοδα της πειθαρχικής διαδικασίας ύψους 6.100 ευρώ.

Δρ. Ηλίας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1390