Σύλλογος Εργοθεραπευτών: Τα μέλη μας αδυνατούν να προχωρήσουν σε σύναψη συμφωνίας με ΟΑΥ


 Με ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύλλογος Εργοθεραπευτών αναφέρει ότι:

«Με το παρόν δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι ενόψει σωρείας αδιευκρίνιστων θεμάτων αλλά και της μη ολοκλήρωσης των διαβουλεύσεων με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο ένταξης των Εργοθεραπευτών, τα μέλη του αδυνατούν ναπροχωρήσουν σε εγγραφή και σύναψη συμφωνίας ως εκ τούτου περιπλέκεται η παροχή υπηρεσιών Εργοθεραπείας την 1η Δεκεμβρίου 2020 όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΥ.
Ο Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας εμμένει σε προτάσεις με τις οποίες ουσιαστικά προσπαθεί να εξαγοράσει τις Εργοθεραπευτικές υπηρεσίες ευτελίζοντας τον επαγγελματία υγείας, υποβαθμίζοντας την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών με άμεσο και έμμεσο αντίκτυπο τόσο στους παρόχους αλλά κυρίως προς τους δικαιούχους.
Τα δεδομένα όπως αυτά μας έχουν παρουσιαστεί δια των εκπροσώπων του ΟΑΥ αποδεικνύουν κυρίως:
· Την ανετοιμότητα του συστήματος και του Οργανισμού να διαχειριστεί καταλλήλως την 2η φάση της ένταξης των άλλων επαγγελματιών υγείας και
· Τη μείωση των εισοδημάτων των Εργοθεραπευτών σε σημείο που να κινδυνεύει η βιωσιμότητα τους.
Ο στόχος του Παγκύπριου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και όλων των μελών του ήταν και παραμένει η δημιουργία ενός Γενικού Συστήματος Υγείας το οποίο θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους δικαιούχους.
Κρίνεται υψίστης σημασίας για τους Εργοθεραπευτές να γνωρίζουν επακριβώς τα δεδομένα και τους όρους συνεργασίας τους με τον Οργανισμό.
Αναμένουμε να τροποποιηθούν ουσιαστικά οι θέσεις του ΟΑΥ, ως Διοικούσα Επιτροπή του ΠΣΕ δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο μαρασμό του επαγγέλματος μας στον οποίο θα οδηγηθούμε με μαθηματική ακρίβεια, αν και εφόσον η πρόταση του ΟΑΥ βρει αποδέκτες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











682