Ψυχιατρική Εταιρία Κύπρου: Η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού


Με ανακοίνωση της η Ψυχιατρική Εταιρία Κύπρου αναφέρει:

«Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του πληθυσμού, με χρόνιο άγχος, κατάθλιψη, ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, ανησυχία για την υγεία των συγγενών μας ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Τα μέλη της Ψυχιατρικής Εταιρίας Κύπρου εργάζονται μεθοδικά για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, αλλά οι δυσκολίες στη λειτουργία ιατρείων και νοσοκομείων παραμένουν.

Πέρα από την ψυχιατρική επιστήμη, η θρησκευτική πίστη και η θρησκευτική πρακτική μπορούν να βοηθήσουν ψυχικά τους πιστούς της κάθε θρησκείας και να συμβάλλουν στην ψυχική τους γαλήνη.

Τα επιδημιολογικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης COVID-19 δεν έχουν περιορίσει το θρησκευτικό δικαίωμα και τη δυνατότητα προσευχής των πιστών της κάθε θρησκείας, αφού η πίστη παραμένει ισχυρή και η προσευχή συνεχίζεται από το σπίτι.

Ο COVID-19 είναι ένας νέος και ιδιαίτερα παθογόνος ιός, οι ιδιότητες του οποίου δεν έχουν ακόμα μελετηθεί επαρκώς από την ιατρική επιστήμη.

Εκτιμούμε ότι η επιτροπή επιστημόνων (λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων) είναι η πλέον κατάλληλη να γνωμοδοτήσει σχετικά με το χρόνο και τρόπο επανέναρξης, σταδιακά και με ασφάλεια, της λειτουργίας των χώρων λατρείας και θρησκευτικών πρακτικών όπως η θεία κοινωνία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











801