ΠΙΣ – ΠΑΣΥΚΙ: Να ληφθούν αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημ. Νοσηλευτηρίων


Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο ΠΙΣ και η ΠΑΣΥΚΙ ενημερώνουν:

"Σε σημερινή συνεδρία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της Αυτονόμησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και τα προβλήματα που τα ταλανίζουν.

"Πέρα από την ανησυχία και τις διαπιστώσεις για την κατάσταση, τα λάθη και τις παραλείψεις Υπουργείου Υγείας , ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ, ήταν κοινή διαπίστωση ότι η ανάγκη ενίσχυσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να καθορίζεται στα πλαίσια του οικονομικού ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς αφού ως συνέχεια του Κράτους τα Δημόσια Νοσηλευτήρια έχουν υποχρέωση να παρέχουν υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας που εμπίπτουν στις αυτονόητες υπηρεσίες ενός κοινωνικού κράτους και αυτή η ιδιαιτερότητα θα έπρεπε και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στους οποιουσδήποτε σχεδιασμούς.
Ως εκ τούτου ΠΙΣ και ΠΑΣΥΚΙ καλούν την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε εκείνες τις αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων".





Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











837