ΠΙΣ: Τίθεται ζήτημα επαρκούς ετοιμότητας των νοσοκομείων μας και ιδιαίτερα των ΜΕΘ


Αυτή τη φορά έχουμε ένα νέο επιδημιολογικό στοιχείο που μας προβληματίζει σοβαρά

Η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό και επιβάλλει, ίσως περισσότερο από ποτέ, πειθαρχία στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας.

Όταν ένα πρωτόκολλο παραβιάζεται, τότε αυτόματα αυξάνεται κατά πολύ ο κίνδυνος επιμόλυνσης περισσοτέρων ανθρώπων.

Συγκριτικά με το πρώτο κύμα της πανδημίας, αυτή τη φορά έχουμε ένα νέο επιδημιολογικό στοιχείο που μας προβληματίζει σοβαρά.

Πρόκειται για την αύξηση που έχει παρατηρηθεί στα περιστατικά SARS-CoV-2 που εκδηλώνουν συμπτώματα. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε ολοένα και περισσότερα επιβεβαιωμένα θετικά στον Covid-19 περιστατικά, θα χρήζουν νοσηλείας ή ακόμη και εισαγωγής σε Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.  Συνεπώς εύλογα τίθεται ζήτημα επαρκούς ετοιμότητας των νοσοκομείων μας και ιδιαίτερα των ΜΕΘ και επιβάρυνσης του συστήματος υγείας.

Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή με την ανάγκη περιορισμού της διασποράς να είναι εξαιρετικά επιτακτική.

Για ακόμη μία φορά η ιατρική κοινότητα της Κύπρου καλεί το κοινό και τις επιχειρήσεις να διασφαλίζουν ότι κανένα πρωτόκολλο δεν παραβιάζεται και ότι τηρούνται σχολαστικά τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας: τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηψία και πλύσιμο χεριών.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι ΜΟΝΟ με πειθαρχία και επίδειξη ατομικής υπευθυνότητας μπορούμε να περιορίσουμε τη διασπορά και να αναχαιτίσουμε την πορεία της πανδημίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











640