ΠΙΣ: Παρών μέσω εποικοδομητικού και ουσιαστικού διαλόγου για βελτίωση του ΓεΣΥ


Επιστολή με εισηγήσεις προς ΠτΔ, Υπ. Υγείας, κόμματα και οργανωμένους ασθενείς 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοινώνει ότι "παρακολουθεί προσεκτικά και με ενδιαφέρον τον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται, από παράγοντες, φορείς, συνεργάτες του Υπουργείου, αλλά και με συναδέλφους μέλη του συμβεβλημένους με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), σχετικά με τα υπαρκτά προβλήματα και τις ανεπάρκειες του ΓεΣΥ, μερικούς μήνες μετά την εφαρμογή του.

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις συγκλίσεις που διαφαίνονται να προκύπτουν μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις των συναδέλφων σχετικά με τις επίσημες θέσεις του ΠΙΣ.

Πολλές από τις εύλογες ανησυχίες που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα είχαν εγκαίρως και ξεκάθαρα επισημανθεί, είχαν δημοσιοποιηθεί και γραπτώς είχαν κατατεθεί προς την πολιτική ηγεσία και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς από τον ΠΙΣ. Η προληπτική αντιμετώπισή τους θα απέτρεπε σημαντικά προβλήματα που εμφανίζονται σήμερα.

Με επαγγελματισμό, συναίσθηση της ευθύνης και τεκμηριωμένες προτάσεις, ο ΠΙΣ είναι πάντοτε παρών μέσω εποικοδομητικού και ουσιαστικού διαλόγου στην προσπάθεια για βελτίωση του ΓεΣΥ ώστε αυτό να περιλάβει το σύνολο της ιατρικής κοινότητας και να προσφέρει το επίπεδο της ιατρικής φροντίδας που δικαιούται ο φορολογούμενος πολίτης.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με άλλους φορείς της υγείας, απέστειλε μόλις πρόσφατα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Υγείας, τους πολίτικούς αρχηγούς καθώς και στους οργανωμένους ασθενείς με υποσχόμενές και εφαρμόσιμες προτάσεις για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας του ΓεΣΥ με βάση τις αρχές της καθολικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ισότιμης πρόσβασης σε ιατρούς και νοσηλευτήρια και της ασθενοκεντρικότητας.

Παράλληλα, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την ιατρική κοινότητα σε κάθε επίπεδο που αυτή απασχολείται: στα δημόσια νοσηλευτήρια, εντός ΓεΣΥ ή στην ιδιωτική ιατρική.

Ο ΠΙΣ είναι ο ενιαίος και μοναδικός εκφραστής των αιτημάτων όλων των γιατρών, ανεξαρτήτως θέσης ή αντικειμένου. Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσει τον αγώνα για επιστημονική αξιοπρέπεια στον γιατρό και ποιοτική υγεία στον ασθενή"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1272