ΠΙΣ: Ο εμβολιασμός, το βασικό εργαλείο και το κλειδί για την πόρτα εξόδου από την πανδημία


Με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος:

Ο εμβολιασμός παραμένει το βασικό μας εργαλείο και το κλειδί για την πόρτα εξόδου από την πανδημία. Όσο πιο σύντομα πετύχουμε τους στόχους μας, τόσο πιο σύντομα θα έχουμε την "ανοσία της αγέλης" και αυτό θα αιτιολογεί τη σταδιακή αλλά και ουσιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στην ιστορία της ιατρικής επιστήμης τα εμβόλια, ανεξαιρέτως της εφαρμοσμένης τεχνολογίας παρασκευής τους, ήταν και εξακολουθεί να είναι εκείνη η εξέλιξη που έχει σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από μεταδοτικές ασθένειες. 

Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να υπερισχύουν τα ισχυρά επιστημονικά κριτήρια σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων,  στα οποία οφείλουμε να βασιζόμαστε, όπως εξάλλου πράττουμε και με τις άλλες θεραπευτικές μεθόδους για το καλώς νοούμενο συμφέρον της δημόσιας υγείας και της υγείας των πολιτών. 
Αταλάντευτος μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας για περισσότερο από ένα χρόνο και όπως όλα τα εμβόλια, έτσι και τα αδειοδοτημένα και διαθέσιμα εμβόλια έναντι του Covid-19, πρέπει γενικά να αντιμετωπίζονται με θετική ερμηνεία». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











936