ΠΙΣ: Να διερευνηθούν άμεσα οι πληροφορίες περί κατ’ ισχυρισμόν παράνομων χρεώσεων από ειδικούς ιατρούς


«Παράλληλα θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι αριθμοί στις λίστες αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, ολοένα και διογκώνονται».

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του «δηλώνει θορυβημένος από τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σύμφωνα με τις οποίες, κατ’ ισχυρισμόν, ειδικοί ιατροί, συμβεβλημένοι με το ΓεΣΥ, απαιτούν την καταβολή αμοιβής ύψους €25 από ασθενείς, οι οποίοι ζητούν την επίσπευση διευθέτησης ραντεβού μαζί τους.

Ο ΠΙΣ καταδικάζει την όποια παράνομη πρακτική ιδιαίτερα εάν όντως αυτή ακολουθείται από μέλη του, στα οποία εφιστά την προσοχή.

Ο ΟΑΥ, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας εφαρμογής του ΓεΣΥ, οφείλει να διερευνήσει άμεσα τις όποιες πληροφορίες και να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου για κάθε περιστατικό, σε περίπτωση που αυτές επαληθευτούν.

Ο ΠΙΣ επανατονίζει την ανάγκη εφαρμογής ενός αποτελεσματικότερου εποπτικού μηχανισμού ελέγχου, τόσο σε επίπεδο δικαιούχων όσο και σε επίπεδο παρόχων, ο οποίος μάλιστα να είναι αποτρεπτικός της όποιας παράνομης πρακτικής από τον οποιοδήποτε στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Παράλληλα θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι οι αριθμοί στις λίστες αναμονής για επίσκεψη σε ειδικό γιατρό, ολοένα και διογκώνονται. Αυτό το πρόβλημα πρέπει άμεσα να επιλυθεί. Μέχρι την επίλυση του, όμως, σε ουδεμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογούνται ή να γίνονται ανεκτές παράνομες πρακτικές, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται και ιδιαίτερα όταν αυτές δυνητικά αμαυρώνουν το επιστημονικό κύρος της ιατρικής κοινότητας».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











472