ΠΙΣ και η ΠΕΚ: Ψευδής και ανυπόστατη η είδηση για θάνατο 12χρονου από εμβολιασμό


Την ψευδή είδηση για θάνατο 12χρονου μετά από εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, καταδικάζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ), ενώ έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου καταδικάζουν απερίφραστα τη διάδοση της ψευδούς και εντελώς ανυπόστατης είδησης περί δήθεν θανάτου 12χρονου παιδιού μετά από εμβολιασμό».

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, προστίθεται, συνιστούν πράξεις μέγιστης ανευθυνότητας, διασπείρουν τον πανικό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την ώρα που η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νέο κύμα και να εξέλθει της πανδημίας. «Δυστυχώς ασυνείδητοι εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο την ψυχολογική φόρτιση των πολιτών για να διακινούν ψευδείς πληροφορίες και να αποπροσανατολίζουν από την πραγματική κατάσταση που βιώνουμε με την πρωτόγνωρη αυτή υγειονομική κρίση», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

ΠΙΣ και ΠΕΚ αναφέρουν ότι έχουν ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις διωκτικές αρχές.  Ταυτόχρονα, εφιστούν την προσοχή του κοινού σε σχέση με τα όσα διακινούνται στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και προτρέπουν τους πολίτες να επιλέγουν πληροφόρηση μόνο από αξιόπιστες, επίσημες και έγκυρες πηγές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











915