ΠΙΣ: Η εμμονή της ΟΣΑΚ να προκαλεί αντιπαραθέσεις με τον ΠΙΣ, υποσκάπτει το ΓεΣΥ


«Η ΟΣΑΚ επιχειρεί συστηματικά να υποκαταστήσει όχι μόνο τους γιατρούς αλλά, όπως φαίνεται,  και το ίδιο το Κοινοβούλιο»

Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

 «Μια απλή ανάγνωση της επιστολής* με την οποία ο ΠΙΣ ενημερώνει τη Βουλή για τις νόμιμες οντότητες οι οποίες εκπροσωπούν θεσμικά την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, διαψεύδει τις κακόπιστες ερμηνείες της ηγεσίας ΟΣΑΚ για ελλείμματα δημοκρατίας.

Με προφανή προσπάθεια να διαβάλει τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, η ΟΣΑΚ  για ακόμη μια φορά επιχειρεί να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις και επιχειρεί να επιβάλει παράνομες και παράτυπες διαδικασίες, σε ότι αφορά την εκπροσώπηση θεσμών στους οποίους δεν έχει κανένα λόγο και ουδεμία κατάρτιση. Ο ΠΙΣ έχει γίνει δέκτης διαμαρτυριών απο πολλά μέλη του -συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ- για το γεγονός ότι μια ομάδα συναδέλφων εμφανίζονται να τους εκπροσωπούν ενώ στην πραγματικότητα δεν τους εκπροσωπούν. Η θεσμική εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας, στηρίζεται σε νόμους και κανονισμούς. Εκτός και αν η ΟΣΑΚ, θεωρεί ότι είναι υπεράνω του νόμου.

Μας εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι κατέληξε στα χέρια της ηγεσίας της ΟΣΑΚ μια επιστολή στην οποία η ίδια δεν ήταν αποδέκτης και την οποία δημοσιοποίησε αυθαίρετα.

Ωστόσο η δημοσιοποίηση καθ' αυτή δεν είναι αυτό που μας ανησυχεί. Αυτό που προκαλεί σοβαρό προβληματισμό είναι το γεγονός ότι η ΟΣΑΚ επιχειρεί συστηματικά να υποκαταστήσει όχι μόνο τους γιατρούς αλλά, όπως φαίνεται,  και το ίδιο το Κοινοβούλιο.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι είναι αδήριτη ανάγκη, για το καλό της υγείας στον τόπο μας, ο κάθε φορέας να ενεργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με σεβασμό στις αρμοδιότητες των άλλων. Μόνο έτσι και μόνο μέσα απο τη συνεργασία γιατρών, ασθενών και πολιτείας μπορούμε να υπερασπιστούμε την υγεία των πολιτών.

Είναι θλιβερό καθότι ένα διαδικαστικό ζήτημα μεταξύ ιατρικής κοινότητας και Κοινοβουλίου, έτυχε εκ μέρους της ηγεσίας της ΟΣΑΚ, δόλιας εκμετάλλευσης με μοναδικό στόχο την στοχοποίηση και επίθεση εναντίον του ΠΙΣ.

Η εμμονή της ΟΣΑΚ να προκαλεί διαρκώς αντιπαραθέσεις με τον ΠΙΣ, υποσκάπτει, δυστυχώς, την ιατρική, τη σχέση ιατρών – ασθενών και την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητη για τη σχέση τους, την υγεία των πολιτών και το ίδιο το ΓεΣΥ.

Τέτοιες πρακτικές προσβάλλουν τόσο τους συνδέσμους που η ΟΣΑΚ εκπροσωπεί αλλά και το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου ιδιαίτερα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η υγεία».
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter249