ΠΙΣ: Δεν πρέπει να αποδομούνται πρόσωπα, η επιστημονικότητα τους και η σχέση εμπιστοσύνης ιατρών - ασθενών


 «Ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή των αρμοδίων, ως προς την κάλυψη των εξειδικευμένων κενών που δημιουργούνται εξαιτίας της απόφασης για διαθεσιμότητα των ιατρών».

Με ανακοίνωσή του Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:

«Καταρχήν ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει τη βαθύτατη του θλίψη και συμπαράσταση προς την οικογένεια της ανήλικης που έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Με πλήρη σεβασμό προς την οικογένεια και χωρίς την οποιαδήποτε πρόθεση, ούτε παρέμβασης ούτε επέμβασης στο έργο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, ο ΠΙΣ οφείλει να τοποθετηθεί ως προς την απόφαση για διαθεσιμότητα δυο  γιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου και την απομάκρυνση ενός ακαδημαϊκού.  Σημειώνουμε ότι οι διαδικασίες πρέπει να ακολουθούνται με απόλυτο σεβασμό αλλά την ίδια στιγμή δεν θα πρέπει να αποδομούνται πρόσωπα, η επιστημονικότητα τους και η σχέση εμπιστοσύνης ιατρών και ασθενών.

Συνάδελφοι οι οποίοι επί σειρά ετών πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα, ιδιαίτερα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δεν πρέπει να θυματοποιούνται με τρόπο που πλήττει το επιστημονικό τους κύρος.

Ταυτόχρονα, ο ΠΙΣ εφιστά την προσοχή των αρμοδίων, ως προς την κάλυψη των εξειδικευμένων κενών που δημιουργούνται εξαιτίας της απόφασης για διαθεσιμότητα των ιατρών. Πρόκειται για συναδέλφους με συγκεκριμένη εξειδίκευση από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της υγείας ακόμη και η ζωή αρκετών παιδιών που νοσηλεύονται και χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για την αδήριτη ανάγκη διασφάλισης των κατάλληλων συνθηκών εργασίας για όλους τους επαγγελματίες υγείας και έχει συνδέσει αυτή την παράμετρο με την ασφάλεια της υγείας των ασθενών ευρύτερα.

Δυστυχώς η μη αποτελεσματική αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών, αναγκάζει τους συναδέλφους να προσπαθούν να επιτελέσουν το έργο τους κάτω από αντίξοες και πολλές φορές επικίνδυνες συνθήκες.

Παρ’ όλα αυτά, το Μακάρειο Νοσοκομείο και η Παιδιατρική Κλινική ανταποκρίνονται καθημερινά υπεύθυνα και η μέχρι σήμερα επιτυχία τους, οφείλεται κατά κύριο λόγο, στις υπερβάσεις και την προσφορά όλων των συναδέλφων, συμπεριλαμβανομένων και των δυο που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτός είναι ένας ουσιώδης παράγοντας που έπρεπε να ληφθεί υπόψιν».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











675