ΠΙΣ: Αφουγκραζόμαστε την ανησυχία της ΟΣΑΚ για τους χρόνιους ασθενείς και είμαστε δίπλα της


Με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει:  

«Ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της ιατρικής και ο ΠΙΣ στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, στέκεται στο πλευρό χρόνιων ασθενών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και στηρίζει το σχετικό αίτημα της ΟΣΑΚ.

Το προαπαιτούμενο προσκόμισης πιστοποιητικού για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μπορούν να υποβάλλονται σε εξειδικευμένες θεραπείες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν είναι εφικτό από όλους και το κόστος του αποτελεί εμπόδιο για ομάδα δυσπραγούντων συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις.

Αναφορικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, συμμεριζόμενος την κραυγή αγωνίας των ασθενών, εκφράζει τη θέση ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Υγείας, να μεριμνήσει ώστε οι χρόνιοι ασθενείς, ιδιαίτερα οι δυσπραγούντες, να συμπεριληφθούν στην κατηγορία η οποία τυγχάνει επιχορήγησης του τεστ για Covid-19, προ της εισαγωγής τους για ενδονοσοκομειακή θεραπεία ή/και εξετάσεις, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας, είχαν αναβληθεί με κίνδυνο την εν δυνάμει έξαρση των χρόνιων νοσημάτων.    

Ο ΠΙΣ αναγνωρίζει το γεγονός ότι λόγω πανδημίας έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα τα οποία απαιτούν πιστοποιητικό εξέτασης Covid-19 και τα οποία επηρεάζουν ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως για παράδειγμα οι ρευματοπαθείς αλλά και άλλοι.   

Είναι για αυτό το λόγο που ο πρόεδρος του ΠΙΣ πρόκειται να θέσει το ζήτημα στο πλαίσιο της επόμενης τηλεδιάσκεψης του Υπουργού Υγείας με την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή στην οποία συμμετέχει.  

Αφουγκραζόμαστε απόλυτα την ανησυχία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και την διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε δίπλα της ώστε από κοινού ν’ ασκήσουμε πιέσεις για να στηριχθούν άμεσα οι εν λόγω ασθενείς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











872