ΠΕΚ: Υψίστης σημασίας η ενημέρωση του κοινού για τις συγγενείς καρδιοπάθειες


Με ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει:

«Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι οι εκ γενετής παθήσεις της καρδιάς, και εμφανίζονται  στο 1% του πληθυσμού, αποτελώντας την πιο συχνή ομάδα ανατομικών ανωμαλιών συμπαγούς οργάνου που μπορεί να εμφανιστεί κατά την γέννηση.

Με σύμμαχο μας τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της εμβρυικής διάγνωσης και παρέμβασης, καθώς και τις νεότερες επιστημονικές γνώσεις ως προς την μετέπειτα αντιμετώπιση των πασχόντων, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου συμπορεύεται με αισιοδοξία με τις οικογένειες των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η ενημέρωση του κοινού για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, αλλά και της σωστής περίθαλψης με στόχο την ποιοτική ζωή των ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, αποτελεί για την Παιδιατρική Οικογένεια υψίστης σημασίας στόχο. Και η ημέρα αυτή αποτελεί για μας σηματοδότη του χρέους και της ευθύνης μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά. Για να έχουν ένα πραγματικά ελπιδοφόρο και ευοίωνο αύριο, που το δικαιούνται και τους το οφείλουμε». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











480