ΠΕΚ: Παραμένουμε αποφασισμένοι και παίρνουμε δύναμη από το Αναστάσιμο Φως.


 Με ανακοίνωσή της η Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου αναφέρει:

"Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από την Ανάσταση του Κυρίου μας. Μιας εντελώς διαφορετικής γιορτής από αυτές που ζήσαμε και νοσταλγούμε, με ευχές εξ αποστάσεως και χωρίς την χαρά του συναπαντήματος, για δεύτερη διαδοχικά χρονιά. 
Έχουμε πλέον διανύσει περισσότερο από ένα χρόνο σε συνθήκες πανδημίας, βιώνοντας πρωτόγνωρα συναισθήματα και αντιμετωπίζοντας μια νέα, γεμάτη προκλήσεις καθημερινότητα. Τα παιδιά μας απώλεσαν το δικαίωμα της απρόσκοπτης εκπαίδευσης στα σχολεία τους, βίωσαν συνθήκες εγκλεισμού, αποστερήθηκαν τη χαρά της κοινωνικής επαφής με φίλους. Συνεχίζουμε να στρέφουμε την σκέψη και τις προσευχές μας, ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, στους συνανθρώπους μας που δίνουν μάχη για την υγεία και τη ζωή τους, μακριά από τις οικογένειές τους καθώς και στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής, το ιατρονοσηλευτικό μας προσωπικό. Έχουμε επομένως την υποχρέωση, τόσο ως ιατροί αλλά και ως πολίτες, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, να παραμείνουμε αταλάντευτοι στην κοινή προσπάθεια.
Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης και των οδηγιών περιορισμού, καθώς και η συμβολή όλων μας στην ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών, αποτελούν τη μοναδική δίοδο για την όσο το δυνατό ταχύτερη και πιο ανώδυνη επιστροφή στην φυσιολογική μας ζωή. Για να ξαναπέσει το παιδί στην αγκαλιά της γιαγιάς και του παππού χωρίς φόβο, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και απουσίες.
Όσο κι αν μας έχει επηρεάσει η κόπωση της παρατεταμένης και παράδοξης μάχης που δίνουμε, παραμένουμε αποφασισμένοι και παίρνουμε δύναμη από το Αναστάσιμο Φως.
Ευχόμαστε από καρδιάς Καλό Πάσχα και όπως σύντομα τον Γολγοθά μας διαδεχθεί το χαρμόσυνο μήνυμα της λύτρωσης από τα σημερινά δεινά της ανθρωπότητας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











541