Παιδιατρική Εταιρεία: Ο εμβολιασμός αποτελεί κατάκτηση που θα πρέπει να διατηρηθεί


«Η όποια πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης πιθανώς να επαναφέρει σύντομα στο προσκήνιο επικίνδυνα, ξεχασμένα νοσήματα».

Με ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής εβδομάδα εμβολιασμών 2022 η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών φέτος  έχει καθοριστεί για το διάστημα 24-30 Απριλίου 2022, με κεντρικό σύνθημα: Εμβολιασμός - Μακροζωία για όλους (Long Life for All).

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου συμμετέχει διαχρονικά και καθολικά στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αξία των εμβολιασμών αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν από μια ενδεχόμενη μείωση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού μας.

Η ανακάλυψη των εμβολίων και η ευρεία εφαρμογή των εμβολιαστικών προγραμμάτων θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην ιστορία της Ιατρικής. Με τα εμβόλια επιτύχαμε την ουσιαστική πρόληψη και έλεγχο πολλών θανατηφόρων λοιμωδών νοσημάτων όπως ο τέτανος, η πολιομυελίτιδα, η μηνιγγίτιδα αλλά και η λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων που μεταξύ άλλων ευθύνεται για την ανάπτυξη καρκίνου, συμβάλλοντας στην αύξηση του προσδόκιμου και της ποιότητας ζωής. Η εμπειρία εξάλλου της πανδημίας και της καθοριστικής συμβολής των εμβολίων στην προσπάθεια ταχύτερης αντιμετώπισης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που έπληξε την ανθρωπότητα κατέδειξε περίτρανα την σημαντικότητα του μέτρου αυτού.

Ο εμβολιασμός αποτελεί κατάκτηση που θα πρέπει να διατηρηθεί και οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση καθώς η όποια πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης πιθανώς να επαναφέρει σύντομα στο προσκήνιο επικίνδυνα, ξεχασμένα νοσήματα.
Ας κρατήσουμε τις ασθένειες μακριά. Διασφαλίζοντας τον εμβολιασμό για όλους, στοχεύουμε σε μια ασφαλέστερη και μακρότερη ζωή».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











846