Οι Σύνδεσμοι Νοσηλευτών Ν. Ε. και Μ. Α.έτοιμοι να αξιοποιήσουν το Έτος Νοσηλευτή - Μαίας 2020


 Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) και οι Νοσηλευτικοί Σύνδεσμοι της Νοτίου Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο νοσηλευτές συναντήθηκαν στην Κύπρο για να μοιραστούν ιδέες για το Έτος του Νοσηλευτή και της Μαίας 2020.

ΓΕΝΕΥΗ - Οι Εθνικοί Νοσηλευτικοί Σύνδεσμοι  από τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή συναντήθηκαν με το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN) στην Κύπρο για να ολοκληρώσουν τις περιφερειακές στρατηγικές και να μοιραστούν ιδέες για τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου του Έτους του Νοσηλευτή και της Μαίας 2020.

Ο πρόεδρος του ICN Annette Kennedy και τα μέλη του ΔΣ του ICN και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών της Κύπρου κ. Ιωάννης Λεοντίου εισήξαν την Ημέρα Πολιτικής, η οποία συγκέντρωσε νοσηλευτικές οργανώσεις από την Αλβανία, το Μπαχρέιν, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Μάλτα, τα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και την Κύπρο, που αντιπροσωπεύουν πάνω από ένα εκατομμύριο νοσηλευτές.

Στις εισαγωγικές της παρατηρήσεις, ο Πρόεδρος Kennedy δήλωσε: «Το Έτος του Νοσηλευτή και της Μαίας 2020 είναι μια ευκαιρία ζωής. Έχουμε ως στόχο να βελτιώσουμε την υγεία του πληθυσμού για τη καθολική κάλυψη υγείας και ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για τους νοσηλευτές που να είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και τους ηγετικούς ρόλους. Υψώνουμε τη συλλογική φωνή των 20 εκατομμυρίων νοσηλευτών παγκοσμίως για να επηρεάσουμε την πολιτική και να αλλάξουμε τη νομοθεσία, ώστε οι νοσηλευτές να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους. Θα το πετύχουμε αυτό».

Ο Πρόεδρος Λεοντίου, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους από τις περιοχές της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ζήτησε να ενισχυθεί ο συντονισμός μεταξύ των Νοσηλευτικών Συνδέσμων για να διασφαλιστεί η ανταπόκριση των κυβερνήσεων και να ενισχυθεί ο ηγετικός τους ρόλος: «Πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση όλων των σημαντικών ζητημάτων γύρω από τη νοσηλευτική από την ηγεσία μέχρι και την έλλειψη νοσηλευτών. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τόσες πολλές χώρες να εκπροσωπούνται σε αυτή τη συνάντηση και γνωρίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αυξήσουμε το προφίλ των νοσηλευτών κατά το 2020 για την επίτευξη των στόχων μας». Οι εκπρόσωποι άκουσαν απόψεις από όλους τους Νοσηλευτικούς Συνδέσμους για σχέδιά τους για το Έτος του Νοσηλευτή και της Μαίας, καθώς και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ICN, που συναντήθηκαν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο.

Ο CEO του ICN, HowardCatton, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από την ποικιλία και την καινοτομία των ιδεών που περιέγραψαν οι εκπρόσωποι: «Κάθε Εθνικός Νοσηλευτικός Σύνδεσμος στη συνάντηση, έχει φέρει κάτι νέο στο τραπέζι και έχει μοιραστεί μεταξύ των Συνδέσμων, από καινοτόμους τρόπους οι οποίοι θα επηρεάσουν την πολιτική μέσω  μαζικών συναντήσεων, μουσικών γεγονότων ή γιγαντιαίες πινακίδες που θα δείχνουν το έτος του Νοσηλευτή και της Μαίας. Αυτό είναι το πνεύμα του ICN και ο λόγος που ο οργανισμός μας ιδρύθηκε πριν από 120 χρόνια, για να προχωρήσει η νοσηλευτική πέρα από τα σύνορα και να εξυπηρετήσει τον πληθυσμό. Θα λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις υπέροχες ιδέες και θα τις μοιραστούμε στο δίκτυο μας παγκοσμίως μέσω παρόμοιων συναντήσεων, μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και της ιστοσελίδας μας».

Το απόγευμα της Ημέρας Πολιτικής, οι εκπρόσωποι συμμετείχαν σε εργαστήρια για να συζητήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας κατά τη διάρκεια του Έτους του Νοσηλευτή και της Μαίας και συμφώνησαν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς που απαιτούν ειδική εστίαση:

  • Αύξηση των επενδύσεων στο επάγγελμα του νοσηλευτή
  • Διαμόρφωση  πολιτικής που να εξασφαλίζει ότι οι νοσηλευτές θα έχουν περισσότερους ηγετικούς ρόλους, ευκαιρίες εκπαίδευσης και μια θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων του εργατικού δυναμικού, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της αναλογίας νοσηλευτών-ασθενών.
  • Συνεργασία σε στρατηγικές για την επίτευξη της καθολικής κάλυψης υγείας και των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών
  • Υποστήριξη και ανάπτυξη των Νοσηλευτών Προηγμένης Πρακτικής

Την Παρασκευή, η πρόεδρος του ICN, Annette Kennedy, θα απευθύνει χαιρετισμό στο εθνικό νοσηλευτικό συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών «Νοσηλευτές και Μαίες για την Υγεία και την Ευημερία 24/7», στο οποίο θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 600 νοσηλευτές.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1628