Ο ΠΙΣ στηρίζει τους ειδικευόμενους ιατρούς για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους


«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιατροί δεύτερης κατηγορίας»

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των ειδικευόμενων ιατρών της Κύπρου για ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών, σημαίνει πιο ποιοτική, πιο έγκαιρη και πιο αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

Οι ειδικευόμενοι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιατροί δεύτερης κατηγορίας. Εργάζονται νυχθημερόν και τις πλείστες φορές κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν περιστατικά και να καλύψουν κενά.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος στέλνει το μήνυμα ότι ο ιατρικός κόσμος είναι ενωμένος και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όλες εκείνες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την ασφαλή και σωστή περίθαλψη των ασθενών της Κύπρου, τις κατάλληλες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας όλων των επαγγελματιών υγείας και τη διασφάλιση της επιστημονικής τους αξιοπρέπειας.

Καλούμε δε όλους τους αρμοδίους, εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, να ενεργήσουν προς την κατεύθυνση που καθορίζει η ανθρωποκεντρική διάσταση της Υγείας και να μην περιορίζονται στη στενή λογική των λογιστικών τακτοποιήσεων».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











575