Ο ΠΙΣ καταγγέλλει: Ιατρός εν ώρα υπηρεσίας, έχει γρονθοκοπηθεί από συνοδό ασθενή


Καταδικάζει κάθε μορφής άσκηση βίας κατά επαγγελματιών υγείας και καλεί το κοινό όπως συμπεριφέρεται ανθρώπινα.

Με ανακoίνωσή του, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ανανφέρει:

"Μετά λύπης μας έχουμε πληροφορηθεί ότι ιατρός εν ώρα υπηρεσίας, έχει δεχθεί επίθεση και συγκεκριμένα έχει γρονθοκοπηθεί από συνοδό ασθενή σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στη Λάρνακα.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα και μετά βδελυγμίας την επίθεση κατά του συναδέλφου τον οποίον στηρίζει και διαμηνύει ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι επαγγελματίες υγείας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, εργάζονται είναι σκληρές και η τήρηση πρωτοκόλλων και κανόνων πρέπει να γίνεται με αυστηρότητα, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών που δημιουργεί η απειλή της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 στον τόπο μας.

Ουδεμία κατάσταση, μπορεί να αιτιολογήσει την οποιαδήποτε άσκηση βίας εναντίον επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει στο κοινό έκκληση όπως συμπεριφέρεται ανθρώπινα και επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση, ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας".Comments (0)

Add a new comment:Newsletter
336