O ΠΙΣ αξιολογεί διεξοδικά τις καταγγελίες εναντίον ιατρών που παρακινούν ασθενείς να μην εμβολιαστούν


Οι καταγγελίες που αφορούν ένα μικρό αριθμό γιατρών που παρακινούν ασθενείς να μην εμβολιαστούν, αξιολογούνται διεξοδικά από τα αρμόδια όργανα του αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

«Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία και οι αναφορές πολιτών μελετώνται από τα αρμόδια όργανα με τη δέουσα προσοχή και σε πλήρη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του ΠΙΣ.

Η διαδικασία που το ιατρικό σώμα οφείλει να ακολουθεί είναι συγκεκριμένη και νομικά καθορισμένη: Το ιατρικό σώμα αποφασίζει εάν θα οριστεί ερευνώντας λειτουργός για τις υποθέσεις αυτές. Ανάλογα με το πόρισμα του ερευνώντος λειτουργού, το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει κατά πόσον ο/η ιατρός ή οι ιατροί θα παραπεμφθεί/ούν στο Πειθαρχικό.

Η σοβαρότητα που οφείλει να επιδεικνύει το ιατρικό σώμα προϋποθέτει αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και των κανονισμών και ουδεμία παρέκκλιση μπορεί να επιτραπεί.

Η τήρηση των θεσμοθετημένων κανονισμών δε συνιστά ολιγωρία, αλλά υπευθυνότητα.

Τα βήματα που ακολουθεί ο ΠΙΣ σε τέτοιες διαδικασίες τα ορίζει η νομοθεσία και όχι η δημόσια κριτική από ιατρούς και μη, είτε καλόπιστη είτε όχι».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











440