Καρδιολογική Εταιρεία: Μην αγνοείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας


H Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου με ανακοίνωσή "τονίζει τη σημαντικότητα της παραμονής μας στο σπίτι για περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID19.

Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε στους καρδιοπαθείς αλλά και στο ευρύτερο κοινό ότι η στεφανιαία νόσος, η καρδιακή ανεπάρκεια και όλα τα άλλα καρδιολογικά νοσήματα παραμένουν διαχρονική απειλή για την υγεία μας.

Η αναβολή των προγραμματισμένων εξετάσεων αποτελεί ίσως μικρή απειλή για την υγεία σας, γι αυτό κρίθηκε επιβεβλημένο από τις υπηρεσίες υγείας του κράτους να αναβληθούν για κάποιο διάστημα.

Όμως, η εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος δεν θα πρέπει να αγνοείται ούτε να υποτιμάται. Ο περιορισμός αφορά τους ασυμπτωματικούς. Τα άτομα που εμφανίζουν ύποπτα ενοχλήματα πρέπει αμέσως να αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Συμπτώματα όπως πόνος στο στήθος, μούδιασμα στα χέρια, πόνος στο στομάχι ή στην πλάτη, δυσκολία στην αναπνοή και ταχυκαρδία δεν πρέπει να αγνοούνται.

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε τα ιατρεία όσο και τα νοσοκομεία με ασφάλεια και να λάβετε την αναγκαία φροντίδα.

Μην αγνοείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα και επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας. Η άμεση παρέμβαση ενδεχομένως να αποφύγει τυχόν περαιτέρω δυσμενή κατάσταση της υγείας σας".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











838