Γαστρεντερολογική Εταιρεία: Ουδέποτε συμφωνήσαμε με τον ΟΑΥ για περιορισμό ενδοσκοπικών εξετάσεων


Με ανακοίνωσή της, η Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου αναφέρει:

«Την Παρασκευή 9/10/2020 ο διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) κος Αντρέας Παπακωνσταντίνου, δήλωσε στην εκπομπή ‘Ενημέρωση Τώρα’ του δημοσιογράφου Ονούφριου Σωκράτους στο κανάλι OMEGA ότι οι πρόσφατοι περιορισμοί στον αριθμό ενδοσκοπήσεων που μπορούν να διενεργούν γαστρεντερολόγοι στα πλαίσια του ΓΕΣΥ επιβλήθηκαν μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο (ΔΣ) της ΓΕΚ.

Το ΔΣ της ΓΕΚ διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση αυτή. Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΓΕΚ με τη διοίκηση του ΟΑΥ στις 17/9/2020 το θέμα αυτό συζητήθηκε σαν μέρος μιας ευρύτερης εξέτασης των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σαν ειδικότητα στα πλαίσια του ΓΕΣΥ.

Oυδέποτε συμφωνήσαμε σαν ΔΣ για την επιβολή του συγκεκριμένου περιορισμού, που αφορά τον αριθμό ενδοσκοπικών εξετάσεων από γαστρεντερολόγους. Θεωρούμε ότι ένα τέτοιο μεμονωμένο μέτρο δεν μπορεί να επιλύσει πολλά από τα προβλήματα αυτά τα οποία πηγάζουν κυρίως από τον ελλιπή προϋπολογισμό που έχει καθοριστεί από τον ΟΑΥ για την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1262