ΕΠΙΚ: Στήθηκαν λαïκά δικαστήρια και “ειδικοί” και μη, καταδικάζουν χωρίς γνώση και ενδοιασμούς


Η Εταιρεία Περιγεννητικής Ιατρικής Κύπρου, με ανακοίνωσή της "εκφράζει την έντονη ανησυχία της, τη δυσφορία της αλλά και την πικρία της, γιατί το Μακάρειο Νοσοκομείο και οι ιατροί του γίνονται στόχοι ανήλεης επίθεσης και λασπολογίας τις τελευταίες ημέρες.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας προς τις οικογένειες των παιδιών που θεωρούν ότι έγιναν λάθη. Έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να διασύρουν ανθρώπους ως κοινούς εγκληματίες, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Επισημαίνουμε ότι εδώ και περισσότερο από 35 χρόνια, χιλιάδες παιδιά έχουν διασωθεί από τους καταξιωμένους γιατρούς του εν λόγω Νοσοκομείου. Οι γονείς των παιδιών αυτών έχουν βιώσει την αφοσίωση και την προσφορά τους και έχουν εκφράσει συχνά την ευγνωμοσύνη τους. Τώρα σε μια νύχτα όλα παραγράφονται και η λασπολογία και η απαξίωση ακόμα και από τα ΜΜΕ κυριαρχούν στο βωμό της ακροαματικότητας και του εντυπωσιασμού. Στήθηκαν λαïκά δικαστήρια και “ειδικοί” και μη, αποφαίνονται και καταδικάζουν χωρίς γνώση και ενδοιασμούς.

Η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το Μακάρειο έχει κλονιστεί και αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Οι γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, συχνά με όχι ιδανικές συνθήκες και υποδομές. Πρέπει να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε μαζί τους και όχι να τους καταδικάζουμε χωρίς αποδείξεις. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν .

Επιπλέον παρά τον σεβασμό μας στις αποφάσεις της ΕΔΥ, θεωρούμε πως η διαθεσιμότητα δύο καταξιωμένων γιατρών, θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην παρακολούθηση και αντιμετώπιση παιδιών με ειδικά προβλήματα υγείας. Καλούμε τους θεσμούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να αποκαταστήσουν την αδικία.

Επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη απευθύνουμε έκκληση προς όλους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, περισυλλογή και σεβασμό σε αυτούς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία του ασθενούς. Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











567