Διευκρινίσεις Παγκύπριου Οδοντιατρικου Συλλόγου για το κόστος των επισκέψεων


Με ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Οδοντιατρικος Σύλλογος αναφέρει: 

"Μετά από αριθμό δημοσιευμάτων στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του κόστους λειτουργίας των Οδοντιατρείων εν μέσω πανδημίας Covid-19 και πολύ λιγότερη σημασία στη δυσκολία εξεύρεσης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και υλικών απολύμανσης σε ικανοποιητικές ποσότητες, προδιαγραφές και τιμές, και τα οποία δημοσιεύματα προκάλεσαν αναστάτωση και ανησυχία στους συμπολίτες μας, ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος έκρινε απαραίτητες τις πιο κάτω διευκρινίσεις τις οποίες και παρακαλούμε να δημοσιεύσετε.

- Όταν ο Σύλλογος αναφέρθηκε στην αύξηση του λειτουργικού κόστους των Οδοντιατρείων λόγω πανδημίας, γεγονός το οποίο σίγουρα και προβληματίζει τους ιδιώτες Οδοντίατρους, δεν εννοούσε αύξηση των αμοιβών των οδοντιατρικών θεραπειών.

- Ο πρόεδρος του Συλλόγου στις παρεμβάσεις και τοποθετήσεις του των τελευταίων ημερών, αναφέρθηκε ακριβώς στις αγωνιώδεις προσπάθειες των Οδοντιάτρων για εξεύρεση κατάλληλου ατομικού εξοπλισμού προστασίας ΑΕΠ, βάση των προτεινόμενων προδιαγραφών.

-Επισημάνθηκε επίσης ότι μας ανησυχεί έντονα το γεγονός ότι οι τιμές ακόμη και κοινών οδοντιατρικών αναλωσίμων έχουν έως και 5πλασιαστεί, ενώ ο επιπρόσθετος εξοπλισμός προστασίας (που απαιτείται σήμερα λόγω Covid-19) είναι ιδιαίτερα δυσεύρετος.

-Παράλληλα με όλα τα πιο πάνω, γίνονται προσπάθειες εξεύρεσης τρόπων ούτως ώστε το κόστος αυτό να μειωθεί σημαντικά και κυρίως να μην μετακυλιστεί στον ασθενή.

Ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος ενημερώνει το κοινό ότι οι Οδοντίατροι της Κύπρου έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης σε ότι αφορά τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας, από την αρχή της πανδημίας συμμορφώθηκαν πλήρως με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO, της Διεθνούς Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας FDI και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων ECDC, υιοθετώντας αμέσως τον αυξημένο και συγκεκριμένο εξοπλισμό προφύλαξης ούτως ώστε να μπορούν να παρέχουν την οδοντιατρική περίθαλψη με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους ασθενείς τους".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











830