Ανώτατη τιμή της UEMS στον Δρα Νικόλα Χριστοδούλου


Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών «UEMS» με την ευκαιρία των 60 χρόνων από τη δημιουργία της (1958) θα τιμήσει τον Δρα Νικόλα Χριστοδούλου με το «UEMS Gold Decoration of Honour».

Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της UEMS η οποία μέχρι σήμερα έχει δοθεί σε 4-5 άτομα από μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες για την πολύτιμη συνεισφορά τους στον Οργανισμό. Η βράβευση του Δρος Χριστοδούλου θα γίνει κατά την προσεχή συνεδρία του Συμβουλίου της UEMS η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 19/10/2019.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) απέστειλε επιστολή προς τον Δρα Νικόλα Χριστοδούλου εκφράζοντας τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος για τη τιμητική διάκριση τονίζοντας ότι «εκτός από το γεγονός ότι τιμά και προβάλλει διεθνώς την Κύπρο, μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ένα μέλος μας, φίλος και συνεργάτης κατακτά την ανώτατη τιμή της UEMS».

Ο Δρ Χριστοδούλου έχει υπηρετήσει για 18 χρόνια τα κοινά των ιατρών. Είναι πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού και πρώην αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου. Οργάνωσε και λειτούργησε με επιτυχία για σειρά ετών το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης όλων των Κυπρίων Ιατρών.

Πήρε το δίπλωμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία της Κυπριακής Κυβέρνησης. Ακολούθησε την ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στην Ελλάδα και μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην Αθλητιατρική. Είναι Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά από σπουδές 12 χρόνων επέστρεψε στη Λεμεσό το 1985, όπου ασκεί ιδιωτικά την ιατρική για 26 χρόνια, διευθύνοντας το «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Λεμεσού ΝΧ ΛΤΔ».

Έχει παρουσιάσει σειρά επιστημονικών εργασιών σε Διεθνή Συνέδρια και δημοσιεύσει εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος για 10 χρόνια της Μεσογειακής Ένωσης Φυσιάτρων. Είναι πρόεδρος του κλάδου της ειδικότητας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικών Ιατρών “UEMS”.

Παράλληλα με την άσκηση της ειδικότητας του, εργάστηκε για 11 χρόνια ως καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.




Comments (1)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2299