Ανάκληση απόφασης για παράλληλο πρόγραμμα ακοής νεογνών, απαιτεί το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής


Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής αντιτάσσεται στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την προώθηση παράλληλου ανιχνευτικού προγράμματος ακοής νεογνών και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας, εκτιμώντας ότι αυτή «είναι λανθασμένη, αχρείαστη και θα προκαλέσει πολλά προβλήματα».
Σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, αναφέρει ότι «εφαρμόζει με επιτυχία για 14 χρόνια το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών που καλύπτει παγκύπρια όλα τα νεογνά και έχει ήδη κοινοποιήσει τις διαφωνίες του προς το Υπουργείο Υγείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ τώρα θα προχωρήσει στην ενημέρωση τόσο της Βουλής και των κομμάτων, όσο και της κοινής γνώμης».
Προσθέτει ότι «οι ενέργειες του Υπουργείου Υγείας θα επηρεάσουν αρνητικά την εφαρμογή ενός επιτυχημένου ανιχνευτικού προγράμματος, θα δημιουργήσουν σύγχυση τόσο στους γονείς όσο και στους παιδιάτρους, αύξηση των εξετάσεων, αύξηση στα ψευδώς θετικά αποτελέσματα και αχρείαστη ανησυχία στους γονείς».
Επιπρόσθετα, «θα επέλθει δραματική αύξηση του κόστους που θα επιβαρύνει τους εμπλεκόμενους και τον Κύπριο φορολογούμενο, χωρίς κανένα όφελος».
Σύμφωνα με το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «ο παιδιατρικός κόσμος τάσσεται υπέρ των υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο, το οποίο για 14 συνεχή χρόνια εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το σχετικό πρόγραμμα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











426