Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Προσοχή τα Ψευδεπίγραφα/Πλαστά φάρμακα


Ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), αντιλαμβανόμενος τις διαστάσεις που παίρνει το θέμα, με το κοινό να απευθύνεται σε επικίνδυνες για την υγεία του αγορές φαρμάκων, όπως το διαδίκτυο, τα κατεχόμενα ή και άλλες μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία αγορές, ανακοινώνει ότι έχει αρχίσει εκστρατεία ενημέρωσης για τα Ψευδεπίγραφα/Πλαστά φάρμακα, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση τους.

Ανάλογους προβληματισμούς έχουν εκφράσει, τις τελευταίες μέρες, με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ασθενών, προτρέποντας τους ασθενείς να είναι προσεκτικοί, όσον αφορά στις πηγές από τις οποίες προμηθεύονται τα φάρμακά τους. Πιο συγκεκριμένα, κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου, όσον αφορά στην αβεβαιότητα γύρω από το τρίπτυχο Ασφάλεια, Ποιότητα και Αποτελεσματικότητα των φαρμάκων, τα οποία αγοράζονται από πηγές μη ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για το σκοπό αυτό, έχει ετοιμαστεί σχετική αφίσα, σε συνεργασία με το κολλέγιο ΚΕΣ, χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί για την προώθηση του θέματος ψευδεπίγραφα/πλαστά φάρμακα, για να επικολληθεί στις προθήκες όλων των φαρμακείων παγκύπρια. Η αφίσα, έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΦΣ (www.cpa.org.cy) όπου περιλαμβάνονται περισσότερες, χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό.

Η βοήθεια ,για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού κινδύνου, είναι καθήκον όλων μας. Ευχαριστούμε το κολλέγιο ΚΕΣ, για την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξε, αναλαμβάνοντας το οικονομικό κόστος της εκτύπωσης των αφισών.

Η όποια ενέργεια διάδοσης της αφίσας αυτής, είτε σε έντυπα είτε σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενδέχεται να ενισχύσει την όλη προσπάθεια, με στόχο την προώθηση της Δημόσιας Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











452