Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Διοργανώνει το 7ο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο


O Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοινώνει τη διοργάνωση του 7ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία στη Λευκωσία, από τις 8-10 Μαΐου 2015.

Tο Παγκύπριο Φαρμακευτικό Συνέδριο, έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 1993 και θεωρείται η σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση των φαρμακοποιών της Κύπρου, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα συνεδρία που γίνονται στη χώρα μας. Αναμένεται ότι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου περισσότεροι από 400 Κύπριοι και Έλληνες φαρμακοποιοί, αλλά και φοιτητές φαρμακευτικών σχολών και παραφαρμακευτικών κλάδων του νησιού, καθώς και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα γίνει το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 15:30. Στην τελετή έναρξης θα απευθύνει χαιρετισμό ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής.

Η θεματολογία

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι ποικίλη και θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα των εξελίξεων στη φαρμακευτική επιστήμη. Ανάμεσα στα θέματα του Συνεδρίου περιλαμβάνονται σύγχρονες προληπτικές και θεραπευτικές φαρμακευτικές τάσεις, φαρμακευτική και τεχνολογία, φαρμακευτική νανοτεχνολογία, personalized medicines, μονοκλονικά αντισώματα κ.λ.π.

Το απόγευμα της Κυριακής, 10 Μαΐου είναι αφιερωμένο στο προτεινόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας με τη διοργάνωση εργαστηρίου/στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Γενικό Σχέδιο Υγείας και Φάρμακο». Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα και η εξαγωγή συμπερασμάτων που αφορούν, τόσο την ορθή διαχείριση του φαρμάκου μέσα από ένα σύστημα υγείας όσο και το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει ο φαρμακοποιός σ’ αυτό. Στο στρογγυλό τραπέζι έχουν προσκληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και τα πολίτικα κόμματα.

Το Σάββατο, 9 Μαΐου, οι πρωινές ενότητες του Συνεδρίου είναι αφιερωμένες στους φοιτητές των φαρμακευτικών σχολών, καθώς και τους φοιτητές των παραφαρμακευτικών κλάδων. Οι διαλέξεις παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού θα ασχοληθούν αποκλειστικά με θέματα που αφορούν τις προοπτικές απασχόλησης των νέων επιστημόνων φαρμακοποιών σε ένα ευρύ φάσμα από τομείς.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου, στις 19.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια», και θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Ο κόσμος μέσα από το ‘φαρμακευτικό’ φακό», με φωτογραφίες από φαρμακοποιούς που ασχολούνται με τη φωτογραφική τέχνη.

Στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου θα λειτουργήσει η μεγαλύτερη Έκθεση Φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων που πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια επιστημονικού συνεδρίου και θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό εκθετών σε πέραν των 50 περιπτέρων. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου. Τα εγκαίνια της Φαρμακευτικής Έκθεσης, που αποτελεί και μεγάλο εμπορικό γεγονός, θα τελέσουν από κοινού ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής και ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής έναρξης, το Σαββάτο 9 Μαΐου στις 16: 10.

Ανοικτές διαλέξεις

Στα πλαίσια του συνεδρίου προγραμματίζονται και δύο ανοικτές διαλέξεις προς το κοινό. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 9 Μαΐου, στο χώρο του συνεδρίου στην αίθουσα ELIA, από τις 17.30 έως τις 19.00 και θα έχει θέμα την πολλαπλή σκλήρυνση. Τη διάλεξη θα δώσει ο διακεκριμένος επιστήμονας και γιατρός, Δρ. Δημήτρης Καρούσης, γνωστός για το έργο του στο θέμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Η δεύτερη ανοικτή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαΐου, στον ίδιο χώρο από τις 18.15 έως τις 19.15 και θα έχει θέμα τη νόσο Άλζχαιμερ, πώς να αναγνωρίσεις τα πρώτα συμπτώματα και τρόποι για να επιβραδυνθεί η εμφάνιση και εξέλιξη της. Τη διάλεξη θα δώσει ο επίσης διακεκριμένος καθηγητής Νευροφαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, ο Δρ. Flaminio Cattabeni.

Και στις δύο διαλέξεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει στους δύο ομιλητές ερωτήσεις και οποιεσδήποτε απορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφές μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου, στον εξής σύνδεσμο: http://www.cpaconference2015.com ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία Top Kinisis Travel στο τηλέφωνο 22713780 και στο email synedrio@topkinisis.com.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











443