Παγκ. Φαρμακευτικό Συνέδριο: Ο Φαρμακοποιός στη νέα εποχή: Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο φαρμακείο


Ξενοδοχείο Hilton Park 17 Νοεμβρίου 2018 - Ώρα: 15.45

O Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου προσκαλούν στην Τελετή Έναρξης του 8ου Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συνεδρίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, στις 17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15.45.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Ο Φαρμακοποιός στη νέα εποχή: Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο φαρμακείο». Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει επίκαιρα θέματα που αναφέρονται στη Φαρμακευτική Επιστήμη και στόχο θα έχει την ανάδειξη της σημασία της φαρμακευτικής φροντίδας και τον ρόλο του φαρμακείου ως κέντρου παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την Τελετή Έναρξης και παράλληλα θα τελέσει τα εγκαίνια της Φαρμακευτικής Έκθεσης.

Το Φαρμακευτικό Συνέδριο θεωρείται η σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση των φαρμακοποιών της Κύπρουαλλά παράλληλα αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία για τους κύπριους φαρμακοποιούς να επισκεφθούν τη μεγαλύτερη Έκθεση Φαρμακευτικών Προϊόντων που πραγματοποιείται στη χώρα μας και να ενημερωθούν από κοντά για τις νέες εξελίξεις στα φαρμακευτικά δρώμενα του τόπου μας.

Την Κυριακή, 18/11, μεταξύ 10.00 - 12.00, θα πραγματοποιηθεί μία συνεδρία, ανοικτή στο κοινό, με την Κατάχρηση αντιβιοτικών & Μικροβιακή αντίσταση, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Κατάχρησης των Αντιβιοτικών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής θα είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στο προτεινόμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας και το καθεστώς συμμετοχής του φαρμακοποιού, οπότε θα πραγματοποιηθεί ένα στρογγυλό τραπέζι και ανοικτή συζήτηση με κύριο στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αλλά και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και αποστολή ισχυρών μηνυμάτων για τη σημαντικότητα της ορθής διαχείρισης του φαρμάκου μέσα από ένα σύστημα υγείας αλλά και του καθοριστικού ρόλου που πρέπει να διαδραματίζει ο φαρμακοποιός σε αυτό. Συντονιστής της ενότητας αυτής θα είναι ο κ. Νίκος Νουρής και σε αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος του ΟΑΥ, των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς και η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Υπολογίζεται ότι το συνέδριο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 Κύπριοι φαρμακοποιοί από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ αναμένεται και συμμετοχή συναδέλφων από την Ελλάδα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











573