ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: «Οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες προχωρούν σε μεταθέσεις εκτάκτων χωρίς συμφωνημένο σχέδιο»


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη στάση των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών να προχωρήσουν σε μεταθέσεις έκτακτου προσωπικού χωρίς να έχει συμφωνηθεί το σύστημα μεταθέσεων και οι κανονισμοί του, και χωρίς να ενημερώνονται οι επηρεαζόμενοι αναφορικά με τα κριτήρια που ακολουθήθηκαν και σε ποια θέση τοποθετήθηκαν στον κατάλογο προτεραιότητας.

Όπως αναφέρει η συντεχνία «οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες δεν παρέχουν το δικαίωμα ένστασης σε κάποιον νοσηλευτή ή νοσηλεύτρια σε περίπτωση που θεωρεί ότι αδικείται, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις στη δημόσια υπηρεσία κατά τις οποίες καταρτίζεται κατάλογος προτεραιότητας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επισημαίνει ότι «μετά από παράπονα συναδέλφων ότι δεν λειτουργεί αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα μεταθέσεων, έχει ζητήσει να καταρτιστεί ένα δίκαιο πλάνο διαχείρισης μεταθέσεων με αντικειμενικούς κανονισμούς, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και η ίση μεταχείριση των Εργοδοτουμένων Αορίστου και των Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου οι οποίοι αιτούνται μετάθεση».

«Στις 2 Οκτωβρίου 2017 μας κοινοποιήθηκε γραπτώς η πολιτική για τη “Διαχείριση Μεταθέσεων Εργοδοτουμένων Αορίστου και Εργοδοτουμένων Ορισμένου Χρόνου στη Δημόσια Υπηρεσία - Εκτάκτων Νοσηλευτικών Λειτουργών” στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και στις Υπηρεσίες Υγείας. Καταθέσαμε τα σχόλια και τις εισηγήσεις μας, στις 9 Οκτωβρίου 2017, με τα οποία διατυπώναμε την αντίθεσή μας στη φιλοσοφία της “εκ περιτροπής μετάθεσης”. Ζητήσαμε όπως ο κατάλογος προτεραιότητας καταρτίζεται στη βάση των κανονισμών που θα διέπουν το πλάνο μεταθέσεων οι οποίοι να έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων. Έκτοτε δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση από τις Νοσηλευτικές Υπηρεσίες για το τελικό πλάνο των μεταθέσεων των εκτάκτων και οι Υπηρεσίες προχωρούν σε μεταθέσεις», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία δηλώνει ότι δεν έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για το τελικό πλάνο διαχείρισης μεταθέσεων και καταγγέλλει ότι «την απόλυτη ευθύνη τόσο για τον τρόπο καταρτισμού του καταλόγου προτεραιότητας όσο και των μεταθέσεων αλλά και για τη ενημέρωση των επηρεαζόμενων νοσηλευτών την έχουν αποκλειστικά και μόνο οι Νοσηλευτικές Υπηρεσίες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











729