ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: «Αποχωρήσαμε από τη συνάντηση για θέματα αρχών»


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι έχει αποχωρήσει από τη σημερινή συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή των νοσοκομείων Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου κ. Γεώργιο Καροτσάκη, στο πλαίσιο του διαλόγου με τους Εκτελεστικούς Διευθυντές των δημόσιων νοσηλευτηρίων, για θέμα αρχών, συνδικαλιστικών θεσμίων και σεβασμού προς τη συντεχνία. Κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν τα θέματα στελέχωσης και οργανογράμματος των νοσηλευτηρίων.
«Προσερχόμαστε πάντοτε στον διάλογο με πνεύμα καλής θέλησης, συναντίληψης και κάθε σοβαρότητας και ειλικρίνειας. Η συντεχνία μας, όμως, εδράζεται σε θέματα αρχών και σωστών συνδικαλιστικών θεσμίων. Κατά τις τελευταίες συναντήσεις διαπιστώνουμε ότι δεν τηρούνται οι διαδικασίες αφού, κατ’ επανάληψη, στις συναντήσεις που επίσημα συμμετέχει μόνο η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, ανάγονται θέματα που υποβάλλουν άλλοι φορείς, οι οποίοι δηλώνουν επίσημα ότι δεν συμμετέχουν στον διάλογο», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
«Γι’ αυτό», τονίζει, «σήμερα έφθασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιεσδήποτε πρακτικές που υποβαθμίζουν το επίπεδο του διαλόγου και τορπιλίζουν το καλό κλίμα που δημιουργήσαμε μέχρι στιγμής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των νοσηλευτηρίων».
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, μέλη του Δ.Σ. της συντεχνίας των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου παρέμειναν στη συνάντηση για συζήτηση των τοπικών θεμάτων και προβλημάτων.
Τέλος, η συντεχνία δηλώνει πως προσδοκά ότι στην επόμενη συνάντηση θα τηρηθεί η σωστή διαδικασία του διαλόγου μεταξύ των φορέων οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν σε αυτήν.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











303