ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Αδράνεια Γ. Διευθυντή του ΟΚΥπΥ στην επίλυση προβλημάτων των νοσηλευτηρίων


«Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα, οδηγούν τα νοσηλευτήρια σε πλήρη κατάρρευση»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τις ανησυχίες της για τη σοβαρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια και καταγγέλλει τον ΟΚΥπΥ και τον Γενικό Διευθυντή του κ. Νικόλαο Πολύζο για αδράνεια σε σχέση με την επίλυση σοβαρών θεμάτων.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ κ. Αλέκο Σταμάτη καταγγέλλει ότι «ο τρόπος χειρισμού, η πορεία των συναντήσεων με τον ΟΚΥπΥ και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα, οδηγούν τα νοσηλευτήρια σε πλήρη κατάρρευση». Επίσης τονίζει πως «απότην έναρξη της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεν έχει επιτευχθεί οποιαδήποτε πρόοδος όσον αφορά τα νοσηλευτικά ζητήματα».

Στην επιστολή της απαριθμεί τα άλυτα και εκκρεμή προβλήματα των νοσηλευτηρίων, όπως είναι:

  • H στελέχωσή τους, οι δομές και τα οργανογράμματα των νοσηλευτών
  • Η επάνδρωση των νοσηλευτηρίων με Φροντιστές Υγείας
  • Η αυτονόμηση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και ο διπλός ρόλος των νοσηλευτών
  • Τα συμβόλαια των νεοεισερχομένων νοσηλευτών και η συζήτηση για τις συλλογικές συμβάσεις
  • Τα συμβόλαια εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού
  • Οι μετακινήσεις και μεταθέσεις του προσωπικού
  • Η αξιολόγηση του νοσηλευτικού προσωπικού
  • Ο τρόπος λειτουργίας των αστικών και αγροτικών κέντρων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τα καθήκοντα και ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Eξηγεί ότι τα θέματα αυτά τέθηκαν σε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ κ. Πολύζο τον Ιανουάριο 2019 αλλά, παρόλο που τέθηκαν χρονοδιαγράμματα, αυτά δεν έχουν τηρηθεί ή δεν δόθηκαν απαντήσεις που ικανοποιούν τον νοσηλευτικό κλάδο.

«Θεωρούμε ότι υπεύθυνος για τη στασιμότητα και το αδιέξοδο που βρίσκουμε μπροστά μας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ κ. Πολύζος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε με τη δέουσα σημασία και σοβαρότητα, όπως άρμοζε, τα θέματα που τέθηκαν ενώπιόν του».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί τον πρόεδρο του ΟΚΥπΥ κ.Αλέκο Σταμάτη να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε τα προβλήματα και διάφορα άλλα θέματα που έχουν εγερθεί και αφορούν τους νοσηλευτές, να οδηγηθούν προς επίλυση.

Η συντεχνία θα πραγματοποιήσει συνεδρία του διευρυμένου συμβουλίου της, στις 6 Ιουνίου 2019, για λήψη αποφάσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











341