ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Ο μονομερής τρόπος επιβολής των μέτρων του Υπ. Υγείας προκάλεσε δυσφορία και αγανάκτηση


Η Συντεχνία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει δυναμικά, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους επαγγελματίες υγείας

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας την Παρασκευή, επισημαίνει ότι η εξαγγελία των χθεσινών μέτρων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας ως μέσο πυρόσβεσης αναφορικά με την στελέχωση των νοσοκομείων της Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς δεν έτυχαν καμίας διαβούλευσης. Σημειώνει ακόμα ότι παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης επιδεινώνεται, τα αναμενόμενα διορθωτικά μέτρα προς επίλυση του, δυστυχώς καθυστερούν.

Η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι αναφέρει:

«Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες της περαιτέρω επιδείνωσης του μείζονος προβλήματος της υποστελέχωσης που ταλανίζει τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Η υποστελέχωση αποτελεί δυστυχώς ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αναδείχτηκε διαχρονικά από την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και είχε ως αποτέλεσμα προ μηνός, την παρέμβαση του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που δύναται να αποτελέσουν άμεσο κίνδυνο προς τους ίδιους τους ασθενείς.

Ενώ το τρέχων πρόβλημα έχει από καιρού αναδειχτεί, πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες και εισηγήσεις μας, τα αναμενόμενα διορθωτικά μέτρα προς επίλυση του, δυστυχώς καθυστερούν.

Η εξαγγελία των χθεσινών μέτρων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας ως μέσο πυρόσβεσης αναφορικά με την στελέχωση των νοσοκομείων της Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς δεν έτυχαν καμίας διαβούλευσης.

Ο μονομερής τρόπος επιβολής τους είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την πρόκληση δυσφορίας και αγανάκτησης στην ολότητα του ιατρικού κόσμου ανά το παγκύπριο, ειδικότερα όμως μεταξύ των ιατρών του Γ. Ν. Πάφου για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται.

Το καθ΄ ύλην αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των Κυβερνητικών Ιατρών, στηρίζοντας τα μέλη της προέβη τάχιστα σε διαμαρτυρία προς στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με την συντεχνία για την από κοινού μελέτη και επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η συντεχνία επισήμανε την αναγκαιότητα επίτευξης συμφωνίας σε θέματα δομής και ορθής στελέχωσης των Κρατικών Δημοσίων Νοσηλευτηρίων απαιτώντας την άμεση εφαρμογή της, προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Τονίστηκε ότι η υλοποίηση μιας ορθολογικής Δομής βάσει των πραγματικών αναγκών διότι θα μπορέσει να αποτελέσει ένα στιβαρό πυλώνα στήριξης της διαδικασίας προς την Αυτονόμηση και μετέπειτα του ΓΕ.Σ.Υ..

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών καλεί την Αρμόδια Αρχή όπως προχωρήσει τάχιστα στην υλοποίηση της πρότασης που κατάθεσε ο Υπουργός Υγείας στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει την ετοιμότητα της να συνδράμει δημιουργικά στην ολοκληρωτική επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς επίσης και στην διαδικασία επίβλεψης και επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια. Μοναδικό όραμα και κίνητρο της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών, η διασφάλιση βέλτιστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας.

Ολοκληρώνοντας, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει ότι θα διεκδικήσει δυναμικά χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ασφάλειας για τους επαγγελματιών υγείας οι οποίοι αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να προσφέρουν το αναφαίρετο δικαίωμα των κυπρίων ασθενών σε βέλτιστες υπηρεσίες υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











316