ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη ΜΕΝΝ του Μακάριου Νοσοκομείου


Κατηγορεί για πλήρη εγκατάλειψη του τομέα της Υγείας από πλευράς υπουργείων Υγείας και Οικονομικών και προειδοποιεί ότι αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα

Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την υπερπληρότητα της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Μακάριου Νοσοκομείου. Την ίδια ώρα σημειώνει ότι ο τομέας της υγείας βιώνει την πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών και προειδοποιεί ότι αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα και θα αναζητούμε φταίχτες επιχειρησιακούς.

Η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι αναφέρει:

«Με αφορμή τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την υπερπληρότητα της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών, για άλλη μια φορά, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους κυβερνώντες.

Δυστυχώς η Μ.Ε.Ν.Ν. δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, ολόκληρα νοσοκομεία εμφανίζουν υπερπληρότητα, καθώς δεν σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τόσο μεγάλο όγκο πληθυσμού. Τμήματα κλείνουν λόγω έλλειψης ιατρών (Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς) ή κινδυνεύουν να κλείσουν για τον ίδιο λόγο (Γυναικολογική Κλινική Πάφου, Ογκολογική Κλινική Γ.Ν.Λ. κ.α.).

Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πρόσληψη 28 ιατρών δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ειδικοί ιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τους σύγχρονους όρους εργασίας. Τα νοσοκομεία δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα αναπτυξιακό έργο παρά τις εξαγγελίες.

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που η Πολιτεία οφείλει να προασπίσει και να προάγει αλλά την περίοδο που διανύουμε βιώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη από πλευράς Υπουργείων Υγείας και Οικονομικών. Αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα και θα αναζητούμε φταίχτες επιχειρησιακούς…»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











334