ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Καλούμε το Υπ.Οικονομικών να παύσει να θεωρεί τον προϋπολογισμό του Υπ. Υγείας σαν Δαπάνη


«Οι τοποθετήσεις και εντοπίσεις του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, που καθηκόντως έπραξε, μας βρίσκουν σύμφωνους»

Έκκληση για ακόμη μια φορά προς το Υπ. Υγείας να προσέλθει άμεσα και με τόλμη σε έναν αποτελεσματικό και εποικοδομητικό διάλογο, απευθύνει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι). Την ίδια στιγμή η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι υπερασπίζεται τις τοποθετήσεις του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, ενώ καλεί και το Υπ. Οικονομικών να παύσει να θεωρεί τον στρατηγικό προγραμματισμό και προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας σαν Δαπάνη, αλλά περισσότερο σαν Επένδυση για την Υγεία του Κύπριου πολίτη.

Η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι αναφέρει:

«Ο ιατρικός κόσμος και η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών παρακολουθεί άναυδη την νέα σύγκρουση που προέκυψε μεταξύ του Υπουργού Υγείας και του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών σε μια περίοδο που ο τομέας της Δημόσιας Υγείας ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα. Η σύγκρουση αυτή είναι απότοκο της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας.

Οι τοποθετήσεις και εντοπίσεις του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών, που καθηκόντως έπραξε, ότι δεν υπάρχουν κίνητρα, λόγω μισθοδοσίας και συνθηκών εργασίας και λανθασμένων πολιτικών του Υπουργείου Υγείας μας βρίσκουν σύμφωνους, τεκμηριώνοντας τις διαχρονικές μας διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις.

Η ομολογία του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών για τα αίτια της κατάστασης στα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά και η αλληλοεπίρηψη ευθυνών εντός του ίδιου του Υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνουν δυστυχώς τις ανησυχίες για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η υγεία.

Το Υπουργείο Υγείας ήταν και είναι ενήμερο για την υποστελέχωση και τα πολλαπλά προβλήματα που μαστίζουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια εδώ και πολύ καιρό, χωρίς να δίνονται λύσεις, παραπέμποντας σε λύση εάν και εφόσον προχωρήσει η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί τους αρμοδίους να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες των επαγγελματιών υγείας και να αντιμετωπίσουν επιτέλους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τα νοσοκομεία μας, δίδοντας επιτέλους και αναγκαίες λύσεις.

Καταλήγοντας ως συνδικαλιστικό όργανο τονίζουμε ότι η αποδέσμευση και η έγκριση κονδυλίων για τα Κρατικά νοσηλευτήρια άπτεται του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο καλούμε να παύσει να θεωρεί τον στρατηγικό προγραμματισμό και προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας σαν Δαπάνη, αλλά περισσότερο σαν Επένδυση για την Υγεία του Κύπριου πολίτη.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί το Υπουργείο Υγείας να τερματίσει την άκαρπη πολιτική επίρριψης ευθυνών και να προσέλθει άμεσα και με τόλμη σε ένα αποτελεσματικό και εποικοδομητικό διάλογο με την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. για μια ρεαλιστική, ολοκληρωτική και σφαιρική επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











298