ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Αν αυτά που καταγγέλλει ο Υπουργός Υγείας αληθεύουν, τότε οι ευθύνες του είναι ασήκωτες


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, ότι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως «κατώτερα όντα» και τους συμπεριφέρονται ως να είναι «μπελάς», εμπρηστικές.

Οι κυβερνητικοί ιατροί καλούν τον Υπ. Υγείας να ανακαλέσει τις απαράδεκτες όπως αναφέρουν δηλώσεις, καθώς τέτοιου τύπου κατηγορίες και γενικεύσεις θεωρούνται από πλευράς της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, σκόπιμη παραποίηση της πραγματικότητας, για χάριν εντυπώσεων και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε, να αναμεταδίδονται τηλεοπτικά δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, ότι οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως «κατώτερα όντα» και τους συμπεριφέρονται ως να είναι «μπελάς».

Ο Υπουργός Υγείας για ακόμη μια φορά δεν κατάφερε να αποφύγει τον πειρασμό και κρίνει, καταφέρεται, εναντίον των ιατρών των Κρατικών Νοσηλευτηρίων, καταλογίζοντας τους συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν συνάδουν με το ιατρικό λειτούργημα, αλλά ούτε και με στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς, που στιγματίζουν και θίγουν την ολότητα του ιατρικού κόσμου.

Αν αυτά που καταγγέλλει ο Υπουργός Υγείας αληθεύουν, τότε οι ευθύνες του είναι ασήκωτες, αφού σαν πολιτικός προϊστάμενος δεν έλαβε οποιαδήποτε μετρά έναντι όσων συμπεριφέρονται με ανάρμοστο τρόπο, όπως εξάλλου επιβάλλεται, αλλά τα ανέχτηκε.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δήλωσε και δηλώνει για πολλοστή φορά ότι αν και εφόσον υπάρχουν αποδεδειγμένα τέτοιες συμπεριφορές τις καταδικάζει και ζητεί την τάχιστη διερεύνηση τους και απόδοση ευθυνών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η γενίκευση και η στοχοποιήση του σύνολο των ιατρών.

Αν όντος οι κατηγορίες που εκσφενδονίζει ο Υπουργός Υγείας για το σύνολο των ιατρών του δημοσίου, δεν αποτελούν «κανόνα», όπως ο ίδιος ανάφερε στην δήλωση του, τότε η γενίκευση του φαινομένου αυτού, για σκοπούς επικοινωνιακούς, δυναμιτίζει το ήδη θετικό κλίμα διαλόγου που κυριαρχεί και μας κάνει να αμφισβητούμε τις «ειλικρινείς» του προθέσεις στον διάλογο για την επικείμενη μεταρρύθμιση της υγείας στον τόπο μας.

Που αποσκοπούν οι δηλώσεις αυτές, εκτός από το να εντυπωσιάσει, λαϊκίζοντας, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι προσβάλει τους συνομιλητές τους. Τους ιδίους συνομιλητές που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση σε συνθήκες διάλυσης των νοσηλευτηρίων που επέφερε η πολιτική Καθοδήγηση του Υπουργού Υγείας, προσπαθούν υπερβάλλοντας εαυτόν να περισώσουν ότι περισώζεται.

Ποια η σκοπιμότητα των δηλώσεων του Υπουργού Υγείας?

Γιατί αυτή η στάση σας κύριε Υπουργέ μόλις ελάχιστες ώρες μετα τη συνάντηση που είχατε με τους εκπροσώπους της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.;

Θεωρείτε ότι με το να μετατρέψετε τους ιατρούς σε εξιλαστήρια θύματα, θα προωθηθούν πολιτικές που εμείς θεωρούμε ως αδιέξοδες?

Προσπαθείτε να μας ακυρώσετε και να μας εκμηδενίσετε στα μάτια των ασθενών που τώρα και αύριο θα εξετάζουμε?

Την ίδια στιγμή, δεν θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι η μη έγκαιρη λήψη και εφαρμογή διορθωτικών μέτρων που θα επιλύαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια και κατ’ επέκταση οι ασθενείς συμπολίτες μας, όπως και οι επαγγελματίες υγείας εντάσσονται στο βωμό του δόγματος που κατέθεσε ο Υπουργός Υγείας «να αλλάξουν τα πάντα».

Έντιμε κύριε Υπουργέ, σας καλούμε επιτέλους να αποφασίσετε τι πιστεύετε για τους ιατρούς των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και να προβείτε σε σύγκριση των ευθυνών που αποδίδεται προς αυτούς και των Δικών σας, στο γεγονός που περιγράψετέ, ότι δηλαδή «η πυραμίδα είναι υπό κατάρρευση».

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε τις απαράδεκτες δηλώσεις σας, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο των μελών μας, των ιατρών του Δημόσιου Τομέα Υγείας.

Τέτοιου τύπου κατηγορίες και γενικεύσεις προς ολόκληρο το σώμα των ιατρών του δημοσίου για ενδεχομένως τυχαία μεμονωμένα περιστατικά δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες με κανένα τρόπο από πλευράς της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Κατηγορίες και δηλώσεις τέτοιου τύπου θεωρούνται από πλευράς της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, σκόπιμη παραποίηση της πραγματικότητας, για χάριν εντυπώσεων και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και το χειρότερο από όλα, δυναμιτίζουν το καλό κλίμα στο διάλογο που εμείς επιδιώξαμε και τυχόν διακοπή και καταπόντιση του, θα βαραίνουν εξολοκλήρου τον ίδιον».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











278