ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.: Ανάγκη μιας εκ νέου αξιολόγησης των πραγματικών αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό


Με ανακοίνωσή του το Δ. Σ του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού χαιρετίζει την απόφαση που λήφθηκε για άμεση πρόσληωη γιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη μιας εκ νέου αξιολόγησης των πραγματικών αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Υγείας και της εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας με σκοπό την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, χαιρετίζει την πιο πάνω απόφαση τόσο του Προέδρου της δημοκρατίας, αλλά γενικότερα της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων και άλλων Φορέων.

Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτή την κινητοποίηση να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά επιτέλους τα σοβαρά χρόνια προβλήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων και να δοθούν λύσεις και στα ιδιαίτερα προβλήματα που απασχολούν το νοσηλευτικό προσωπικό με σημαντικότερο ζήτημα τα λειτουργικά προβλήματα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων των οποίων κύρια αιτία είναι η ελλιπής στελέχωση .

Το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης τίθεται επανειλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει θετική κατάληξη.

Θέση του Κλάδου μας, η οποία τέθηκε σήμερα τόσο από τον Πρόεδρο του όσο και από τον Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ στην συνάντηση στο Προεδρικό, είναι η ανάγκη μιας εκ νέου αξιολόγησης των πραγματικών αναγκών σε νοσηλευτικό προσωπικό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τελευταία αξιολόγηση έγινε το 2007 πριν την λειτουργία του Γ.Ν.Λευκωσίας και Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Τονίζεται ότι το πρόβλημα ελλειπούς στελέχωσης νοσηλευτικού προσωπικού επεκτείνεται και στην Υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας, καθώς και στη Υπηρεσία κατ΄οίκον νοσηλείας, των οποίων οι ανάγκες, δραστηριότητες και απαιτήσεις συνεχώς αυξάνονται χωρίς την ανάλογη αύξηση σε προσωπικό.

Μέσα στα πλαίσια του πιο πάνω διαλόγου, θα πρέπει να συζητηθεί και η αύξηση του εγκεκριμένου αριθμού προσωπικού για αντικατάσταση των χρόνιων απουσιών.

Τέλος δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να συμβάλουμε με θετική σκέψη στη προσπάθεια, έστω και τώρα, επίλυσης των προβλημάτων των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε ο κύπριος πολίτης να παίρνει την φροντίδα υγείας που δικαιούται».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











856