Π. Οικονόμου: Ακτινογραφία επί του προσχεδίου του νομοσχεδίου της αυτονόμησης την προσεχή Τετάρτη


Τη στάση του έναντι του προσχεδίου του νομοσχεδίου για την αυτονόμηση διαμορφώνει ο Κλάδος Τεχνολόγων Ακτινολόγων και Τεχνολόγων Ακτινοθεραπευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών και Πυρηνικής Ιατρικής ΠΑΣΥΔΥ.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Κλάδου την προσεχή Τετάρτη 1η Ιουλίου. «Όλα θα συζητηθούν στη συνέδρια, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, των εργαζομένων και τη συνέχιση προσφοράς της δημόσιας υγείας στη χώρα μας», δήλωσε στο Ygeia-News ο ειδικός σύμβουλος ΠΑΣΥΔΥ του Κλάδου, Πιερής Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Πιερή Οικονόμου: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου θα συνέλθει την ερχόμενη Τετάρτη 01/07/2015 για συζήτηση του προσχέδιου του νομοσχεδίου της αυτονόμησης των νοσοκομείων και αποστολής σχολίων και απόψεων στην ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ, για να συζητηθούν στα αρμόδια Σώματα της Οργάνωσης. Απ’ ό,τι βλέπουμε και από άλλους Κλάδους, υπάρχει μια αρνητική τοποθέτηση σε σχέση με το προσχέδιο. Όλα αυτά θα συζητηθούν στη συνέδρια, με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, των εργαζομένων και τη συνέχιση προσφοράς της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Άλλα εκκρεμούντα θέματα είναι οι αποπαγοποιησεις των θέσεων, το θέμα των υπερωριών- το οποίο συμφωνήθηκε από το Υπουργείο Υγείας με την ΠΑΣΥΚΙ, αλλά επειδή εργαζόμαστε και εμείς στο νοσοκομείο έπρεπε να υπήρχε παράλληλη διαπραγμάτευση, η οποία δεν υπήρξε. Αναμένουμε ακόμα την επίλυση των πιο πάνω θεμάτων. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς, απλώς αναμένουμε τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











349