ΟΑΥ: Νέες λειτουργίες στο Σύστημα Πληροφορικής για τους δικαιούχους του ΓεΣΥ


Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των δικαιούχων, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ενημερώνει τους δικαιούχους ότι έχουν προστεθεί οι ακόλουθες νέες λειτουργίες στο Σύστημα Πληροφορικής του ΓεΣΥ:

1. Μητρώα Ασθενών ανά Χρόνια Πάθηση

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και διαχείριση της υγείας των χρόνιων ασθενών τόσο από τους Προσωπικούς Ιατρούς (ΠΙ) όσο και από τους Ειδικούς Ιατρούς (ΕΙ), το Σύστημα Πληροφορικής παρέχει πλέον τη δυνατότητα ομαδοποίησης των ασθενών σε Μητρώα ανά χρόνια πάθηση.

Αναλυτικά, σε πρώτη φάση, οι χρόνιες παθήσεις για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί Μητρώα είναι:

  1. Θαλασσαιμία
  2. Καρκίνος
  3. Υπερλιπιδαιμία

Με τη νέα αυτή λειτουργία οι ΠΙ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται άμεσα για  τους δικαιούχους - χρόνιους ασθενείς που διαχειρίζονται, οι οποίοι περιλαμβάνονται στα πιο πάνω Μητρώα  Ασθενών, ούτως ώστε να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα αλλά και για καλύτερη παρακολούθηση της πορείας της υγείας τους. Επιπλέον, οι Ειδικοί Ιατροί μπορούν να βλέπουν κατά πόσο ένας ασθενής είναι ενταγμένος στα Μητρώα  χρόνιων ασθενειών, κατά τις επισκέψεις των ασθενών σε αυτούς.

Οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται αν έχουν ενταχθεί σε κάποιο Μητρώο μέσω της Πύλης Δικαιούχων στην Ενότητα Ιατρικό Προφίλ.

Ο Οργανισμός θα επεκτείνει τον αριθμό Μητρώων έτσι ώστε να καθορισθούν επιπλέον ομάδες χρόνιων ασθενών στο εγγύς μέλλον.

2. Πληροφόρηση για τις Επισκέψεις στον Προσωπικό Ιατρό

Οι δικαιούχοι έχουν πλέον την δυνατότητα να ενημερώνονται σχετικά με τον αριθμό επισκέψεων που έκαναν στον Προσωπικό Ιατρό (ΠΙ) τους. Συγκεκριμένα, στον λογαριασμού του κάθε δικαιούχου στην ενότητα «Προσωπικός Ιατρός», στην «Αρχική Σελίδα»  του λογαριασμού του, ο δικαιούχος μπορεί να δει τον αριθμό επισκέψεων στον Προσωπικό Ιατρό (ΠΙ) του για το τρέχον έτος (βλέπε κόκκινο πλαίσιο στην πιο κάτω εικόνα).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











369