ΟΑΥ: Ένταξη των υπηρεσιών ΤΑΕΠ (Πρώτων Βοηθειών) στο ΓεΣΥ από την 1η Σεπτεμβρίου 2020


Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 εντάσσονται στο ΓεΣΥ οι υπηρεσίες Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), οι οποίες θα παρέχονται σε όλους τους δικαιούχους του ΓεΣΥ, από τα ΤΑΕΠ των δημοσίων νοσηλευτηρίων (ΟΚΥπΥ). Σε κατοπινό στάδιο και εντός του  2020 θα ακολουθήσει ενημέρωση για την  ένταξη των υπηρεσιών ΤΑΕΠ και από ιδιωτικά νοσηλευτήρια καθώς και ενημέρωση για συγκεκριμένες υπηρεσίες που θα προσφέρει το κάθε ΤΑΕΠ. Ως εκ τούτου, στο παρόν στάδιο οι επισκέψεις σε ΤΑΕΠ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν θα καλύπτονται από το ΓεΣΥ.

Σημειώνεται ότι για την παροχή υπηρεσιών από τα ΤΑΕΠ οι δικαιούχοι καταβάλλουν συμπληρωμή ποσού δέκα (10) ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Η ένταξη των υπηρεσιών των ΤΑΕΠ αποτελεί καθοριστικό βήμα προς την ολοκλήρωση της πλήρης εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει ώστε το ΓεΣΥ να λειτουργεί ομαλά υπενθυμίζει και καλεί τους δικαιούχους να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των ΤΑΕΠ  ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά και ατυχήματα. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ επισημαίνεται ότι κατά την προσέλευση τους θα εφαρμόζεται σύστημα διαλογής (triage) των περιστατικών ώστε να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά και τα ατυχήματα. Μη επείγοντα περιστατικά δεν εμπίπτουν στις παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας υγείας από τα ΤΑΕΠ και ως εκ τούτου δεν θα καλύπτονται.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000 (δωρεάν κλήση) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@gesy.org.cy.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2351