Ο ρόλος του Προσωπικού Ιατρού στο ΓεΣΥ στο επίκεντρο συνεδρίου του ΟΑΥ


Η κομβική σημασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ο πολύ σημαντικός ρόλος του προσωπικού ιατρού στη σωστή λειτουργία του ΓεΣΥ βρέθηκαν στο επίκεντρο του Παγκύπριου Συνεδρίου που διοργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας στη Λευκωσία, με θέμα «Ο θεσμός του Προσωπικού Ιατρού στο πλαίσιο του ΓεΣΥ».

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ο τρόπος παροχής των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τους προσωπικούς ιατρούς στο ΓεΣΥ και οι διεθνείς τάσεις, ο χειρισμός και η εκπαίδευση των δικαιούχων από τους προσωπικούς ιατρούς, η διαχείριση του ιατρείου του προσωπικού ιατρού και η αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενών.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Χρήστος Λιονής, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στην αλλαγή της συμπεριφοράς σε θέματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσα από την εμπειρία του Πανεπιστημίου της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένου των θεμάτων πρόληψης και προαγωγής τη υγείας.

Από την πλευρά του o Διευθυντής Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης, Καθοδηγητής και Εκπαιδευτής Προσωπικών Ιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Δρ. Marek Jezierski, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του θεσμού της οργανωμένης πρωτοβάθμιας για τους ιατρούς και στους τρόπους αξιοποίησης του ρόλου που οι ιατροί διαδραματίζουν μέσα στο Σύστημα.

Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση του Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Προέδρου του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής/Γενικής Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και ιατρού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ολλανδία, Δρ. Jean Muris, ο οποίος αναφέρθηκε σε πρακτικούς τρόπους λειτουργίας των προσωπικών ιατρών στο Σύστημα και σε σχετικές εμπειρίες από άλλες χώρες.

Το σημερινό ήταν το πρώτο από μια σειρά ενεργειών ενημέρωσης και εκπαίδευσης των προσωπικών ιατρών  που προγραμματίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, με στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία  τους στο νέο ρόλο που έχουν αναλάβει και την αποτελεσματική  διαχείριση των δικαιούχων σε περιβάλλον ΓεΣΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











761