Ο OAY: καλωσορίζει την πρόθεση του ΠΑΣΙΝ για συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για τη δεύτερη φάση


Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ανακοινώνει ότι κατά τη συνάντηση στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΠτΔ) προέβη σε ενημέρωση για την μέχρι σήμερα  πορεία του ΓεΣΥ καθώς και τις διεργασίες που γίνονται και αφορούν στην εισαγωγή της  δεύτερης φάσης τον Ιούνιο του 2020. Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός επεξήγησε στον ΠτΔ τους τρόπους που ο Οργανισμός εφαρμόζει ώστε να διασφαλίζει αποτελεσματική εποπτική διαχείριση του ΓεΣΥ για τη σωστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Ο ΠτΔ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μέχρι σήμερα πορεία του ΓεΣΥ και επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στα πλαίσια των αρχών, της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής του Νόμου όπως ομόφωνα ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Σε συνέχεια της συνάντησης του ΠτΔ με εμπλεκόμενους φορείς, ο Οργανισμός καλωσορίζει την πρόθεση του ΠΑΣΙΝ για συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για τη δεύτερη φάση καθώς και του ΠΙΣ να συμμετέχει στην προσπάθεια ομαλοποίησης της πρώτης φάσης προσδοκώντας   σε χρήσιμες και παραγωγικές συναντήσεις για το συμφέρον των ασθενών.

Κλείνοντας, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ότι εξακολουθεί να είναι στην διάθεση τους ώστε να συζητήσει τόσο τα θέματα που αφορούν στην πρώτη φάση του ΓεΣΥ, όσο και τα θέματα που αφορούν στην επερχόμενη δεύτερή φάση με την οποία θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το ΓεΣΥ και θα παρέχει πλέον ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας στους δικαιούχους του μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφία, της αρχιτεκτονικής και των αρχών του ΓεΣΥ που καθορίζονται από το Νόμο.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
363