Ο ΟΑΥ για υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικά νοσήματα


Ανακοίνωση προς το κοινό σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες φυσιοθεραπείας σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικά νοσήματα αναφέρει:

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων για το ίδιο θέμα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι σκοπός της δημιουργίας του μητρώου ασθενών με νευρολογικές παθήσεις που χρήζουν φυσιοθεραπεία, είναι η απόδοση θεραπειών εξατομικευμένα.

Επιπρόσθετα, ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι στις περιπτώσεις όπου η κατάσταση υγείας του ασθενή παρουσιάσει διαφοροποίηση σε σχέση με αυτή που καταγράφηκε στα πλαίσια του μητρώου π.χ. έξαρση/υποτροπή νόσου, χειρουργική επέμβαση κ.α., τότε εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήματος για λήψη πρόσθετων θεραπειών μετά την απαραίτητη αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα, όπου κρίνεται σκόπιμο, ο θεράπων ιατρός μαζί με τον φυσιοθεραπευτή υποβάλλουν σχετικό αίτημα στον Οργανισμό για λήψη επιπρόσθετων θεραπειών με βάση τις ανάγκες του κάθε δικαιούχου την δεδομένη χρονική στιγμή.

Σημειώνεται τέλος ότι η αξιολόγηση των αιτημάτων έχει επαναρχίσει, μετά και την ολοκλήρωση του μητρώου, με τα αιτήματα να αξιολογούνται εντός 30 ημερών από την υποβολή του πλήρως συμπληρωμένου εντύπου».
Comments (0)

Add a new comment:Newsletter
544