Α. Παπακωνσταντίνου: Κύκλο διαβουλεύσεων σηματοδοτεί η συνάντηση ΟΑΥ-ΠΙΣ-ΠΑΣΙΝ-ΕΝΙΚ


ΚΥΠΕ-Σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) και την Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ), αφού αναμένεται να σηματοδοτήσει την έναρξη κύκλου διαβουλεύσεων με σκοπό την προετοιμασία της δεύτερης φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας, είπε στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

«Είναι η πρώτη συνάντηση που θα έχουμε. Είναι μια συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που μας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος είχε πει στον ΠΑΣΙΝ και στον ΠΙΣ να μιλήσουν με τον Οργανισμό και στη συνέχεια τούτου προγραμματίσαμε αυτή την συνάντηση. Μια συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν κι άλλες πριν να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα», σημείωσε.

Σε ερώτηση πού θα επικεντρωθεί η συνάντηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι έχουμε κοινό στόχο να βρούμε λύσεις ώστε να είναι οικονομικά βιώσιμα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. «Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και θα δούμε και τις προθέσεις της άλλης πλευράς. Φαίνεται ότι όλα τα μέρη προσέρχονται με καλή διάθεση στο τραπέζι των διαβουλεύσεων», πρόσθεσε.

Είπε επίσης, ότι αν και ο διάλογος θα επικεντρωθεί στην προετοιμασία της δεύτερης φάσης για την ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο Γενικό Σχέδιο Υγείας, εντούτοις δεχτές θα γίνουν και οποιεσδήποτε εισηγήσεις για την ομαλοποίηση της Α΄ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας. «Είμαστε έτοιμοι να τους ακούσουμε πάντα μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας και των αρχών του Γενικού Συστήματος Υγείας», σημείωσε.

Ερωτηθείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ετοιμασία του ύψους αποζημιώσεων για την ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, ο κ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε να πει ότι «ετοιμάζεται» και πως θα υπάρξει διάλογος με τα επηρεαζόμενα μέρη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1137