Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και οφειλόμενη δημόσια διόρθωση


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ MD, FESC *

Στις 15/10/2018, στα πλαίσια ενημέρωσης των γιατρών για την επερχόμενη εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ), ο ΟΑΥ είχε ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη της Καρδιολογικής Εταιρίας Κύπρου (ΚΕΚ).

Κατά την έναρξη της ενημέρωσης, αρχικά, ο κ. Θωμάς Αντωνίου, μας διαβεβαίωσε πως οι σχέσεις του σε προσωπικό επίπεδο με τον πρόεδρο του ΠΙΣ είναι πολύ καλές και πως κάποια από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο σε σύγκρουση ΟΑΥ και ΠΙΣ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στην τελευταία αναφορά, τόσο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσον και από τα έντυπα μέσα, όπου ελέχθη ότι ο ΟΑΥ θεωρεί πως ο ΠΙΣ αποκρύπτει από τους γιατρούς τα στοιχεία που του αποστέλλει ο ΟΑΥ, ώστε να τους παραπληροφορήσει. Ο κ. Αντωνίου μας δήλωσε, πως μια τέτοια αναφορά, ουδέποτε έγινε από τον ΟΑΥ. Μάλιστα, για να ενισχύσει το επιχείρημα αυτό, μας ανάφερε πως από την στιγμή που ο ΟΑΥ απουσίαζε από τις έκτακτες επαρχιακές συνελεύσεις των ιατρικών συλλόγων, ήταν αδύνατον να γνωρίζει τι ελέχθη και να έχει άποψη αν έγινε απόκρυψη στοιχείων.

Από την παραδοχή αυτή του κ. Αντωνίου, γεννάται άμεσα το ερώτημα, αφού θεωρούσε εντελώς λανθασμένη την είδηση περί απόκρυψης στοιχείων από μέρους του ΠΙΣ, με σκοπό να μας παραπληροφορήσει, γιατί δεν αντέδρασε ο ΟΑΥ, διαψεύδοντας την είδηση;

Δεύτερον ερώτημα που τίθεται, αφού δεν διάψευσε άμεσα την είδηση, γιατί δεν το έκανε έστω και καθυστερημένα; Τι όφελος έχει και ποιο στόχο επιτυγχάνει, όταν ο ΟΑΥ γνωρίζει ότι η είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το παραδέχεται ενώπιον των παρευρισκόμενων καρδιολόγων, αλλά δεν το παραδέχεται και δημόσια;

Καλώ τον κ. Αντωνίου, έστω και καθυστερημένα, με δημόσια δήλωση του, τόσο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και στα έντυπα μέσα, να αποκαταστήσει την αλήθεια, αλλά ταυτόχρονα και την αξιοπιστία του ΟΑΥ στα μάτια των γιατρών.

Εγώ προσωπικά, ως γιατρός, απαιτώ να έχω απέναντι μου ένα αξιόπιστο οργανισμό, που θα ξέρω ότι διεξάγει μαζί μου μια έντιμη, ειλικρινή συζήτηση και όχι να έχω ένα συνομιλητή που θα με αντιμετωπίζει κτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ευχαριστώ πολύ και επειδή, αν και δεν γνωρίζω τον κ. Αντωνίου προσωπικά, αλλά ενστικτωδώς θα ήθελα να τον πιστώσω με εντιμότητα και καλή πίστη, θέλω να πιστεύω ότι θα δείξει την οφειλόμενη ευθιξία και θα προβεί, έστω και καθυστερημένα, σε δημόσια διόρθωση.

*Καρδιολόγος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











338