Ολοκληρώθηκε το διήμερο εργαστήριο στρατηγικού σχεδιασμού για το Υπουργείο Υγείας


Διήμερο εργαστήριο στρατηγικού σχεδιασμού με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή, όλων των διευθυντών των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των Διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας, ώστε να αναλυθεί σε βάθος και να καταγραφεί η νέα στρατηγική του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Αυγούστου 2014. Η στρατηγική αυτή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επανακαθορίζει τις αξίες του Υπουργείου Υγείας, την αποστολή του, τις στρατηγικές επιδιώξεις και τους στρατηγικούς του στόχους, καθώς επίσης και τις δράσεις του, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο για τους πολίτες της χώρας μας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με όραμα την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει την αλλαγή και τη βελτίωση του τομέα της υγείας στον τόπο μας, ώστε αυτός να προσφέρει το βέλτιστο προς τον πολίτη μέσω των μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας. Προς την επίτευξη του στόχου, το Υπουργείο Υγείας προχωρεί σε σειρά εκπαιδευτικών και τεχνοκρατικών συναντήσεων για αλλαγή της δημόσιας διοίκησης της Υγείας.

«Στόχος», είπε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, «είναι μέσα από εργαστήρια στρατηγικού σχεδιασμού να βελτιώσουμε την ικανότητα των Διευθυντών και του προσωπικού του Υπουργείου μας για διοικητική, διευθυντική και ηγετική ανάπτυξη, με σκοπό να αναπτύξουμε τις δεξιότητες και την κουλτούρα μας, αλλά και να υιοθετήσαμε διεθνείς πρακτικές για να διαχειριστούμε τις αλλαγές και να επιτύχουμε».

«Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο και για την επίτευξή του δουλεύουμε όλοι μας άοκνα στο Υπουργείο. Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας στη χώρα μας και η εφαρμογή ενός Γενικού Συστήματος Υγείας έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης. Και θα υλοποιηθεί διότι αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εφαρμόζονται από την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την PWC και το CIIM, στα πλαίσια του «Προγράμματος Εκπαίδευσης για Στρατηγική, Ηγετική και Διευθυντική ανάπτυξη της Δημόσιας Υπηρεσίας». Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











315