Όλοι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες, λέει ο Επίτροπος Εθελοντισμού


Στην εποχή μας η ανάγκη γνώσης Πρώτων Βοηθειών από όλους τους πολίτες είναι μεγαλύτερη από ποτέ, σύμφωνα με το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο θεωρεί πως η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, η αύξηση των τροχοφόρων, με συνέπεια τον μεγάλο αριθμό τροχαίων, αλλά και η αύξηση του ποσοστού των καρδιοαγγειακών νοσημάτων, μας φέρνουν όλο και πιο κοντά στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει πως η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση.

«Η γνώση των πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητη προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε. Σε πολλές περιπτώσεις η παροχή πρώτων βοηθειών στα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν είναι καθοριστική για την επιβίωση ή την καλή έκβαση της υγείας του θύματος. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της στιγμής του ατυχήματος και της παροχής οργανωμένης ιατρικής βοήθειας, είναι που οι πρώτες βοήθειες αποδεικνύουν την αξία τους», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αναφέρει ότι «Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσφέρουν εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και την προετοιμασία των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, τόσο γιατί αναγνωρίζεται η αξία των πρώτων βοηθειών όσο και γιατί πιστεύεται ότι όλοι είμαστε σε θέση να δώσουμε βοήθεια εκεί που χρειάζεται νοουμένου ότι έχουμε τύχει της κατάλληλης εκπαίδευσης».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











327