Όλα δείχνουν έγκριση των νομοσχεδίων με τη θετική ψήφο και του Δημοκρατικού Κόμματος


Σε πολιτικό επίπεδο μετατοπίζεται πλέον για τα καλά, πέραν των ζητημάτων που άπτονται των εργασιακών σχέσεων, το ενδιαφέρον γύρω από το μέλλον των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Δηλαδή, ως προς το κατά πόσο η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας, θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για να «περάσουν» τα νομοσχέδια από την Ολομέλεια, κάτι που θα πρέπει να γίνει πριν από την επάνοδο της Τρόικας στο νησί, περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη Βουλή είναι λίγο-πολύ ξεκάθαροι, καθότι δεδομένη θεωρείται προ πολλού η αρνητική ψήφος του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ. Τα δύο αυτά κόμματα, άλλωστε, σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν την Παρασκευή έδωσαν ξανά το στίγμα των προθέσεών τους, ασκώντας δριμεία κριτική στο Υπουργείο Υγείας ως προς το περιεχόμενο των δύο νομοσχεδίων και καλώντάς το, μάλιστα, να τα αποσύρει. Δεδομένης της αρνητικής ψήφου από ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, την οποία αναμένεται ν’ ακολουθήσουν επίσης, εκτός απροόπτου, οι Οικολόγοι και κατά πάσα πιθανότητα η Συμμαχία Πολιτών, η Κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Υγείας...ποντάρουν για την έγκριση των νομοσχεδίων στη θετική ψήφο του ΔΗΚΟ, που μαζί με εκείνη του ΔΗΣΥ και ενδεχομένως του Ευρωπαϊκού Κόμματος, θα αποσοβήσει ένα προδιαγραφόμενο νέο θρίλερ σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση της χώρας μας, έστω και ετεροχρονισμένης, προς μια ακόμη μνημονιακή της υποχρέωση.

Άριστα ενημερωμένες πήγες, μιλώντας στο ygeia-news, υποδείκνυαν με νόημα πως διόλου τυχαία δεν είναι η σιγή ιχθύος που επέλεξε να τηρήσει το ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά στα νομοσχέδια του ΓΕΣΥ και της αυτονόμησης, αφού υπήρξε το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης, πέραν της Συμμαχίας Πολιτών, που με την κατάθεση και δημοσιοποίηση των νομοσχεδίων, δεν τοποθετήθηκε καθόλου. Συναφώς, σημείωναν οι ίδιες πηγές, η σιγή ιχθύος του ΔΗΚΟ όχι απλώς λέει πολλά, αλλά έρχεται να προστεθεί ως ακόμα μια εξαιρετικά ισχυρή ένδειξη στις πληροφορίες που θέλουν το συγκεκριμένο κόμμα στο τέλος της ημέρας, ασκώντας τον… διαχρονικό ρυθμιστικό του ρόλο, να αποποιείται επί του συγκεκριμένου ζητήματος τον αντιπολιτευτικό του μανδύα και να ψηφίζει υπέρ των νομοσχεδίων. Εκτός εάν και σε αυτή την περίπτωση, πέραν από τον ρυθμιστικό του ρόλο, το ΔΗΚΟ επιβεβαιώσει και το απρόβλεπτο της πολιτικής του ιδιοσυγκρασίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











400