Χαρ. Χαριλάου: Εχουν προσληφθεί ακόμα 2 αναισθησιολόγοι για το Γ.Ν. Λάρνακας


Εκτός από τους 4 αναισθησιολόγους που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, έχουν προσληφθεί ακόμα δύο και σύντομα θα αναλάβουν καθήκοντα, ώστε να μην γίνονται ακυρώσεις χειρουργείων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, είπε «εργάζονται αυτή τη στιγμή 4 ιατροί αναισθησιολόγοι, υπάρχει όμως έλλειψη δύο ακόμα γιατρών και ο ΟΚΥπΥ έχει φροντίσει να προσληφθούν και αναμένεται η προσέλευση τους ώστε να αναλάβουν καθήκοντα εντός Ιουλίου, αρχές Αυγούστου. Για τον σκοπό αυτό και για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο ΟΚΥπΥ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες να καλυφθούν κάποιες εφημερίες από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το Μακάριο Νοσοκομείο και από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μέχρι να φτάσουν και οι άλλοι δύο αναισθησιολόγοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαριλάου είπε πως «έχει διευθετηθεί ώστε να υπάρχει αναισθησιολόγος και τα Σαββατοκύριακα. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσηλευτηρίου και να μην υπάρχει οποιαδήποτε ακύρωση χειρουργικών επεμβάσεων»,.

Στόχος μας συνέχισε «είναι τα χειρουργεία να λειτουργούν κανονικά και με τους τέσσερις αναισθησιολόγους, ενώ με τη βοήθεια που θα έχουμε από τα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Αμμοχώστου, τα οποιαδήποτε κενά θα καλυφθούν. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινό μέχρις ότου αναλάβουν καθήκοντα οι δύο νέοι αναισθησιολόγοι οι οποίοι έχουν προσληφθεί με τις τελευταίες διαδικασίες που έκανε ο ΟΚΥπΥ».

Ο κ. Χαριλάου κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που λαμβάνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) που αναφέρονται στα προβλήματα που παρατηρούνται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου, με παραιτήσεις αναισθησιολόγων αλλά και για «καταγγελίες που δεν έχουν διερευνηθεί ή και ληφθεί υπόψη και για πειθαρχικές διαδικασίες που έμειναν στάσιμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ είπε πως «τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας θα συζητηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είμαστε σίγουροι  ότι, με την πρόσληψη των δύο νέων αναισθησιολόγων, το συγκεκριμένο Τμήμα θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά χωρίς οποιαδήποτε κενά ή προβλήματα».

Σημειώνεται ότι σε σημερινή γραπτή ανακοίνωση του, ο ΟΣΑΚ αναφερόταν στα προβλήματα που υπάρχουν στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και κάλεσε το «Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ να διερευνήσουν τα θέματα που προκύπτουν και να προχωρήσουν άμεσα στην επίλυση τους, ώστε να συνεχίσει ή εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος προς όφελος των ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1358