Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα κυβερνητικών γιατρών με ΟΚΥπΥ


Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα για την οικονομική πρόταση παραχώρησης κινήτρων προς τους κυβερνητικούς γιατρούς ύστερα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο οποίος έχει εγκρίνει την τελική πρόταση με όσα είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση της Τρίτης. Οι αποφάσεις φαίνεται ότι κατ΄ αρχήν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των κυβερνητικών γιατρών, που θα τεθούν επίσημα επί του θέματος ύστερα από ενημέρωση και διαβούλευση με τα συλλογικά τους όργανα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι «θα σταλεί σήμερα γραπτώς η πρότασή μας προς τις συντεχνίες και αναμένουμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και εντός των ημερών θα υπογραφεί η συμφωνία». Πρόσθεσε ότι «οι συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών δεσμεύθηκαν να το πάρουν στα συλλογικά τους όργανα για να το συζητήσουν».

Ερωτηθείς τι περικλείει η πρόταση, ο κ. Χαριλάου αρκέστηκε να πει «όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Τρίτης. Η συμφωνία περιλαμβάνει το συνολικό ποσό παραχώρησης κινήτρων και το πώς θα κατανέμεται αυτό το ποσό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία φαίνεται ότι θα «κλειδώσει» στα €21 εκατομμύρια, τα οποία θα διανέμονται στους γιατρούς με «οριζόντιο» τρόπο, δηλαδή ο κάθε γιατρός θα λαμβάνει το ποσό των €1.850 μηνιαίως επιπρόσθετα του μισθού του, ενώ θα μπορεί να αυξήσει το ποσό αυτό μέχρι €2.600 περίπου τον μήνα, ανάλογα με την παραγωγικότητά του.

Επίσης, προστέθηκε άλλη μια παραχώρηση προς τους γιατρούς, η οποία θα ισχύει σε περίπτωση που τα έσοδα του οργανισμού θα ξεπεράσουν τον στόχο που έχει τεθεί και αφορά τα €305 εκατομμύρια τον χρόνο.

Σε περίπτωση που ο στόχος αυτός επιτευχθεί, οι γιατροί θα λαμβάνουν ποσοστό επί των επιπρόσθετων εσόδων του οργανισμού. Το ποσοστό αυτό καθορίστηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ στο 9%.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











687