ΟΚΥπΥ: Προχωρεί η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου


Στόχος και όραμα του ΟΚΥπΥ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω της συνεχούς επένδυσης σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές και ιατρικό εξοπλισμό με βάση το επιχειρησιακό του πλάνο.

Ένα σημαντικό μέρος των αναβαθμίσεων αυτών, αφορούν το ΓΝ Πάφου ούτως ώστε να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους κατοίκους της Επαρχίας και της ευρύτερης περιοχής.

Μεταξύ άλλων, στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης, σε ότι αφορά στο ΓΝ Πάφου έχουν τροχοδρομηθεί οι εξής αλλαγές:

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ (ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ) – αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024

Για καλύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση, θα γίνει επέκταση του  υφιστάμενου χώρου του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών -ΤΑΕΠ (Πρώτων Βοηθειών) που βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου για να  καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει ειδικός χώρος για απολύμανση ασθενών από ατυχήματα σε εγκαταστάσεις λυμάτων και χημικών ο οποίος  θα αποτελείται από τα κατάλληλα υλικά και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη συγκεκριμένη χρήση.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2024

Η παροχή βέλτιστης φροντίδας στη μητέρα και το παιδί  βρίσκεται πάντα στις προτεραιότητες του Οργανισμού και με γνώμονα αυτό, γίνεται αναδιαρρύθμιση του 4ου ορόφου του Νοσοκομείου ο οποίος στεγάζει τον γυναικολογικό θάλαμο, τα γυναικολογικά εξωτερικά ιατρεία, την κλινική εγκύων και τον παιδιατρικό θάλαμο ούτε ώστε να προστεθούν κλίνες και χώροι υγιεινής.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΕΙΑΣ - αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2024

Ο χώρος όπου παρέχεται Ημερήσια Νοσηλεία καθώς και ο χώρος της Βραχείας Νοσηλείας θα αναβαθμιστούν.  Μέρος της εν λόγω αναβάθμισης, θα είναι εκτός από την επέκταση των υφιστάμενων χώρων, και η παροχή σωστού βιοκλιματικού σχεδιασμού για να παρέχεται ικανοποιητικός εξαερισμός και κλιματισμός με μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ – αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023

Στο Νοσοκομείο βρίσκεται υπό κατασκευή η υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης, εξοπλισμένη με σύγχρονες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό και θα παρέχει σε ασθενείς με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη υψηλής ποιότητας.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ  – αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2023

Ο Οργανισμός προχωρά με την εγκατάσταση 6 νέων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων με 100% προσαγωγή κλιματισμένου νωπού αέρα & απαγωγής του επιστρεφόμενου αέρα χωρίς κιβώτιο ανάμειξης, με απόλυτα φίλτρα HEPA.

Με την εγκατάσταση των νέων 6 μονάδων θα επιτευχθεί η αυτονομία στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού στα ακόλουθα τμήματα:

1. Ορθοπεδικό

2. Παθολογικό

3.  Παιδιατρικό

4.  Ενδοσκοπήσεις

5.  Μέρος του του Τμήματος Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

6.  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός τροχοδρομεί ορατές βελτιωτικές ενέργειες σε επιχειρησιακό επίπεδο προς βελτίωση της εμπειρίας του ασθενή καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας του με το Νοσοκομείο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις

Η εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα που απασχολούν τα Νοσοκομεία και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό ο οποίος εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για να παρέχει ουσιαστικά και άμεσα αποτελέσματα. Είναι βέβαιο ότι πάντα θα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ο Οργανισμός θα προβαίνει σε συνεχείς διορθώσεις και βελτιώσεις που θα στοχεύουν στη συνεχή πρόοδό του, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











569